Evaluările Naționale, în plină desfășurare. 7 școli din Timiș, selectate pentru pilotarea evaluării standardizate

evaluarii

Evaluările Naționale, în plină desfășurare. 7 școli din Timiș, selectate pentru pilotarea evaluării standardizate

Elevii claselor a IV-a vor susține, pe 17 mai, prima probă (cea de limbă română) din cadrul Evaluării Naționale alocată acestui an de studiu.

Pe 18 mai, urmează să se desfășoare proba de matematică, iar pe 19 mai, proba de limbă maternă pentru elevii care studiază în limba minorităților naționale.

CITEȘTE ȘI: Bazin de înot de senzație într-o comună din Timiș

Evaluările Naționale continuă, apoi, cu cea dedicată clasei a VI-a (limbă și comunicare — 25 mai, matematică și științe ale naturii — 26 mai) și cu pilotarea evaluării standardizate.

Aceasta din urmă a fost aprobată recent prin ordin al ministrului educației, fiind stabilită în perioada 30 mai – 10 iunie pentru elevii claselor I-a – a VII-a (la limba română și matematică), respectiv în intervalul 30 mai – 8 iunie pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a (limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, matematică sau istorie).

Pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte șapte unități de învățământ din fiecare județ. În Timiș, școlile selectate de minister pentru acest proiect sunt: Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva”, Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara, Școala Gimnazială nr. 4 Lugoj, Liceul Teoretic ”Iulia Hașdeu” Lugoj, Școala Gimnazială Tomești, Școala Gimnazială Dumbrăvița și Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc.

La Evaluarea Națională pentru clasa a II-a, desfășurată în perioada 10-13 mai, dintre cei 5.895 de elevi timișeni care ar fi trebuit să susțină probele, au absentat, în medie, circa 300. Cele mai multe absențe – 600 – s-au înregistrat pe 11 mai, când a avut loc proba de citit în limba română/maternă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *