REZULTATE Evaluare Naţională. Cîmpeanu: Au fost 17 note care, în urma constetațiilor, au fost schimbate cu mai mult de două puncte

Sorin Cîmpeanu, despre diferențele urban-rural de la Evaluarea Națională 2022: O spun cu mare tristețe, parcă ar fi două țări diferite

„Ne vom apleca, cu maximă atenție, asupra acestor 17 situații în care, în urma contestațiilor, notele au fost schimbate cu mai mult de două puncte, la Evaluarea Națională”, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Au fost înregistrate peste 20.000 de contestații.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat joi rezultatele finale la Evaluarea Națională.

El precizează că au fost înregistrate 21.854 de contestații, mai multe decât anul trecut, dintre care 13.324 la limba și literatura română, 8.265 la matematică și 265 la limba maternă.

„În urma evaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 82,4%, în creștere cu 0,1% față de evaluarea inițială. La finalul acestei etape, 122.301 elevi au medii mai mari de 5”, spune Sorin Cîmpeanu.

A crescut și numărul elevilor cu media ganerală 10.

REZULTATELE AICI!

„Avem încă 16 elevi cu media generală 10, ajungându-se astfel la 237 de medii de 10. 74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferențe mai mici de 0,5 puncte. E vorba de 16.262 de note care au fost schimbate cu mai puțin de 50 de sutimi. Până în 2015 aceste schimbări nu erau vizibile. Notele nu se schimbau dacă diferențele nu erau mai mai de 0,5 puncte.

Pentru diferențe între 0,5 puncte și un punct, 3.218 note au fost schimbate. 166 de note schimbate cu diferențe între unul și două puncte. Am avut, ne vom apleca, cu maximă atenție, asupra acestor 17 situații în care, în urma contestațiilor, notele au fost schimbate cu mai mult dfe două puncte, 16 la limba română și una la matematică”, conchide Cîmpeanu.

El precizează că cele 17 lucrări „sunt în drum spre București pentru a fi corectate încă odată, a treia oară, și pentru a vedea care sunt acei profesori care au generat aceste diferențe mai mari de două puncte”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *