Evaluare medicală online la specialiștii timișoreni

Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara se alătură campaniei de informare World Thrombosis Day pentru a atrage atenţia asupra unei probleme de sănătate, de multe ori greşit înţeleasă sau subestimată, şi anume tromboza, o patologie uneori dificil de recunoscut, dar care, dacă este diagnosticată, poate fi tratată eficient.

Specialiștii timișoreni au realizat un chestionar online (www.chirugievasculara.ro/preventie) cu ajutorul căruia persoanele interesate pot să își evalueze riscul de a face tromboză venoasă profundă.

Acest instrument este extrem de util atât în prevenție, cât și în caz de internare în spital sau în cazul zborurilor lungi. Tromboza venoasă profundă este o boală periculoasă, deoarece din cheagul format (urmare a unui traumatism sau intervenții chirurgicale la nivelul părții inferioare a corpului ori ca o complicație a unor afecțiuni metabolice, cardiovasculare sau renale și a administrării unor medicamente) se pot rupe bucăţi, numite emboli, care circulă în sânge şi se opresc în plămâni.

Această complicaţie se numeşte embolie pulmonară şi este o urgenţă medicală. Potrivit specialiștilor, embolia pulmonară masivă poate fi fatală în timp foarte scurt.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns