Evaluare medicală online la specialiștii timișoreni

Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara se alătură campaniei de informare World Thrombosis Day pentru a atrage atenţia asupra unei probleme de sănătate, de multe ori greşit înţeleasă sau subestimată, şi anume tromboza, o patologie uneori dificil de recunoscut, dar care, dacă este diagnosticată, poate fi tratată eficient.

Specialiștii timișoreni au realizat un chestionar online (www.chirugievasculara.ro/preventie) cu ajutorul căruia persoanele interesate pot să își evalueze riscul de a face tromboză venoasă profundă.

Acest instrument este extrem de util atât în prevenție, cât și în caz de internare în spital sau în cazul zborurilor lungi. Tromboza venoasă profundă este o boală periculoasă, deoarece din cheagul format (urmare a unui traumatism sau intervenții chirurgicale la nivelul părții inferioare a corpului ori ca o complicație a unor afecțiuni metabolice, cardiovasculare sau renale și a administrării unor medicamente) se pot rupe bucăţi, numite emboli, care circulă în sânge şi se opresc în plămâni.

Această complicaţie se numeşte embolie pulmonară şi este o urgenţă medicală. Potrivit specialiștilor, embolia pulmonară masivă poate fi fatală în timp foarte scurt.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns