Europeanul de powerlifting, cu Sorin Cazacu printre aspiranţii la medalii

sorin cazacu

Sorin Cazacu ţinteşte o nouă clasare pe podium la Campionatul European de Powerlifting rezervat categoriei de vârstă masters.

Titratul sportiv timişorean va concura în 7 iulie, la ora 11, în cadrul competiţiei ce va fi organizată în premieră de federaţia română de resort.

Întrecerea coloşilor din powerlifting va avea loc, de miercuri până duminică, la Sibiu.

„Sunt puţin obosit, dar în acelaşi timp sunt optimist. Este o verificare bună pentru mondialul masters ce se va desfăşura între 7 şi 12 octombrie la Potchefstroom, în Africa de Sud. La europeanul de la Sibiu voi lupta pentru medalii, la fel ca în fiecare an. Vreau să le mulţumesc domnilor Tavi Leonte, Radu Uţă, Eugen Cacherda, de la Vitabolic, Dragoş Ţarălungă, Cosmin Şorban, de la Smartfit, şi Dinu Barbu pentru susţinere, precum şi tuturor celor care au fost şi sunt în continuare alături de mine. Mulţumesc şi Consiliului Judeţean Timiş, care este în continuare alături de sportivi”, ne-a declarat Sorin Cazacu.

În şase prezenţe la european, el a ieşit de patru ori campion la total şi în alte două rânduri s-a clasat pe locul al doilea.

Zece medalii la Cupa Power Beiuş Internaţional

Recent, la Cupa Power Beiuş Internaţional, cu probe de îndreptări şi împins din culcat, echipat şi neechipat, şi cu participarea unor sportivi din Bulgaria, Ungaria şi România, cei şapte sportivi de la CS Caza Powerlifting prezenţi la competiţie au obţinut zece medalii, după cum urmează: Beatrice Ţeighiu-Jurj – bronz la seniori şi aur la juniori, Andrei Oancea – argint la seniori şi aur la cadeţi, Victor Sârbu – argint şi bronz la seniori, Giovani De Sabata – bronz la seniori, Raul Zorzon – bronz la seniori, Alexandru Cazacu – argint la seniori, Sorin Cazacu – aur la împins din culcat şi campion absolut la împins din culcat.

Alexandru Cazacu, transferat la Alba Iulia pentru a putea participa la mondialul de tineret

O situaţie ruşinoasă pentru sportul timişorean şi finanţarea sa precară îl are în prim-plan pe tânărul Alexandru Cazacu. Pentru a obţine suma necesară participării la Campionatul Mondial de Powerlifting sub 23 de ani, primăria oprind „robinetul” cu bani pentru majoritatea ramurilor sportive, fiul lui Sorin Cazacu va reprezenta clubul Unirea Alba Iulia la competiţia ce se va desfăşura în Canada, la Regina, între 26 şi 31 august.

„Îi mulţumesc domnului preşedinte Ovidiu Pănăzan pentru că datorită lui fiul meu participă la Campionatul Mondial”, a ţinut să precizeze Sorin Cazacu, completând: „Dacă obţinem finanţare va urma Campionatul Mondial de seniori din Dubai, de la mijlocul lunii noiembrie”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *