Europa se închide țară după țară. Restricțiile au scos oamenii în stradă în Italia

protete

Spre deosebire de optimismul de la Bucureşti, Europa este îngrijorată şi pare că se îndreaptă către o carantină totală. Mai multe ţări iau în calcul cele mai dure restricţii, în pofida valului de nemulţumire.

CITEȘTE ȘI: Românii vor cumpăra în viitor doar pâine ambalată. Explicațille oficialilor de la Protecţia Consumatorului

Pentru a treia noapte la rând, restricţiile impuse de guvern au scos oamenii în stradă în Italia. La Roma, protestele s-au transformat în confruntări violente cu forţele de ordine. O parte a manifestanţilor a aruncat cu petarde şi fumigene, iar jandarmii au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Totul la căpătul unei zile în care s-a înregistrat un nou record de infecţii: 22.000.

Nemulţumirile vin după ce restaurantele şi barurile au primit ordin de a înceta activitatea la ora 18, iar sălile de sport şi cinematografele au fost închise. Guvernul a ameninţat protestatarii că vor introduce reguli mai stricte dacă nu se vor conforma normelor.

Măsura drastică ar putea fi impusă şi în Franţa de către preşedintele Macron. În Hexagon în ultima săptămână au fost raportate peste 250.000 de noi infecţii, iar locurile în spitale sunt tot mai limitate.

Gabriel Attal, purtător de cuvânt guvern francez: Toată lumea este de acord că obiectivul nostru este să prevenim ca spitalele să ajungă în situaţia în care nu mai pot primi pacienţi noi.

Guvernul îşi propune însă ca şcolile să rămână deschisă şi ia în calcul ca restricţiile de circulaţie să intre vigoare de la ora 19.

Şi Angela Merkel ia în calcul carantina pentru Germania, dar şcolile şi magazinele vor rămâne deschise. Noile restricţii vor aduce însă închiderea barurilor, restaurantelor şi evenimentelor publice.

În Marea Britanie, consilierii ştiinţifici pun presiune pe premierul Boris Johnson să impună cel mai mare nivel de restricţii la nivel naţional, nu doar în zonele considerate focare.

Carantina totală ar putea reveni şi în Spania, unde cel puţin opt secţii ATI sunt în pragul colapsului, iar spitalele din mai multe oraşe, inclusiv Madrid sunt ocupate în proporţie de 40%. Situaţia este disperată şi în Belgia. Angajaţii pozitivi, dar asimptomatici, din spitalele din Liege sunt rugaţi să continue să muncească.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *