Euro 2020, amânat cu un an! Au fost stabilite noile date ale turneului

uefa

Euro 2020, care era programat inițial în această vară, a fost amânat cu un an! Decizia a fost luată astăzi, în cadrul videoconferinței extraordinare UEFA.

  • Pandemia de coronavirus a oprit fotbalul în majoritatea țărilor europene. Soarta actualului sezon este stabilită acum, într-o videoconferință extraordinară la care participă toți cei 55 de președinți ai Federațiilor internaționale

Campionatul European Euro 2020 se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Anunțul a fost făcut de federația norvegiană pe Twitter.

  • În perioada următoare, se vor forma două comisii, una se va ocupa de calendarul încărcat, iar cealaltă va veghea asupra problemelor financiare iscate după această decizie.

Astfel, anul viitor vor fi programate foarte multe competiții, printre care și preliminariile europene pentru Campionatul Mondial 2022. Etapele 3 si 4 ar trebui să se desfășoare pe 4-5 si 7-8 iunie.

De asemenea, tot in iunie sunt programate semifinalele și finala Ligii Națiunilor, 2-3 iunie, respectiv 6 iunie.

Varianta organizării Euro în lunile noiembrie-decembrie 2020 nu a fost agreată, întrucât conducătorii forului european nu au dorit să întrerupă sezonul viitor.

Din cauza programului aglomerat, desfășurarea Ligii Națiunilor este pusă sub semnul întrebării. Italienii de la Gazzetta dello Sport iau în calcul chiar varianta ca această competiție să nu mai existe.

Totodată, în perioada 17 iunie – 4 iulie era programată prima ediție a Campionatului Mondial al Cluburilor cu 24 de echipe. Marca scrie că FIFA și UEFA au deja un acord ca această competiție să fie programată în alt interval.

Alte decizii UEFA de azi:

  • Finala Ligii Campionilor a fost reprogramată pe data de 27 iunie (Istanbul) – data inițială: 30 mai
  • Finala Europa League se va juca, de asemenea, mai târziu: 24 iunie, la Gdansk – data inițială: 27 mai

 

gsp.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns