EURO 2016: Franţa – România 2-1. Anghel Iordănescu: Este dureros şi trist să primim gol în minutul 89. A fost o execuţie fabuloasă. Meciul, trăit la intensitate maximă de suporterii rămaşi acasă

Echipa naţională de fotbal a Franţei a câştigat, vineri, meciul cu reprezentativa României, în deschiderea Campionatului European din Franţa, scor 2-1, în grupa A. Olivier Giroud a deschis scorul în minutul 57, Bogdan Stancu a egalat din penalty în minutul 65, iar Payet a marcat în minutul 89.

Florin Andone, atacantul echipei naţionale de fotbal, a declarat, vineri, după înfrângerea cu Franţa, scor 1-2, în meciul de deschidere de la Euro 2016, că România trebuie să se resemneze cu gândul eşecului şi să câştige meciul cu Elveţia, din 15 iunie.

Florin Andone a început ca titular meciul cu Franţa de la Campionatul European şi a fost schimbat în minutul 61 cu Denis Alibec, la scorul de 1-0 pentru Franţa, după golul marcat de atacantul lui Arsenal, Olivier Giroud.
„Din păcate până la urmă, am pierdut acest meci. În fotbal se mai întâmplă astfel de lucruri. Păcat. S-a alergat mult, echipa a fost cu inima pe teren şi nu avem ce reproşa nimănui. A fost un meci foarte greu, ştiam că va trebui să ne ajutăm, să ieşim la contraatac. E foarte greu să joci cu o asemenea echipă. Cred că egalul era un rezultat corect. Ştiam că va fi foarte greu, că vom avea nişte adversari cu nume foarte mari. Din păcate, s-a pierdut, ce să facem? Mergem cu gândul şi cu inima înainte, sperăm să câştigăm cu Elveţia.” a declarat Florin Andone la DolceSport.

Atacantul echipei Cordoba consideră că bandajul de la mână nu-i va influenţa evoluţia la acest Campionat European. „Nu am dureri la mână, e puţin incomod doar. Se poate întâmpla orice, dar nu cred că este vreo problemă”, a mai spus Florin Andone.

Vlad Chiricheş, căpitanul României: Am reuşit să ne ridicăm la nivelul Franţei

Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale de fotbal, a declarat, vineri, după înfrângerea cu Franţa, scor 1-2, în meciul de deschidere de la Euro 2016, că a încercat să fie un exemplu prin atitudine şi determinare pentru colegii săi şi a trecut peste greşeala din meciul amical cu Ucraina.

Vlad Chiricheş consideră că naţionala României a respectat planul tactic pus la punct de selecţionerul Anghel Iordănescu şi merita să câştige un punct din meciul de deschidere al Campionatului European, împotriva ţării gazdă, Franţa.

„Am încercat să le facem faţă prin organizare, prin atitudine. Ne aşteptam ca echipa Franţei să domine jocul, dar am pregătit meciul foarte bine. Eu cred că ne-am ridicat la nivelul lor. S-a pus prea mult preţ pe greşeala pe care am făcut-o în amicalul cu Ucraina, eu sunt un tip puternic şi pot să trec peste aceste momente. Am încercat să fiu un exemplu prin atitudinea mea din teren în meciul cu Franţa.” a declarat căpitanul echipei naţionale, Vlad Chiricheş la DolceSport.

Pentru naţionala României, urmează meciul împotriva Elveţiei, pe 15 iunie, de la ora 19:00.

Anghel Iordănescu: Este dureros şi trist să primim gol în minutul 89. A fost o execuţie fabuloasă

Anghel Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat, vineri, după înfrângerea cu Franţa, scor 1-2, în meciul de deschidere de la Euro 2016, că este dureros şi trist să primeşti gol pe final de meci, dar execuţia lui Dimitri Payet a fost una fabuloasă.

„În primul rând, aş vrea să remarc faptul că am făcut o partidă bună. Am început jocul foarte bine, am avut o bună organizare, o bună disciplină tactică şi poate, dacă am fi reuşit să marcăm în primele minute, altul ar fi fost scorul final. Este greu, este dureros şi trist, să primeşti gol la acest nivel în minutul 89.

Vreau să le mulţumesc jucătorilor, pentru că au respectat planul tactic şi pentru determinarea din joc. Franţa este o echipă cu posesie, cu jucători de mare calitate, care oricând pot să provoace dezechilibru în momente unu la unu. Am primit un gol fabulos, care nu poate să vină decât de la un jucător de mare valoare. Oftez, pentru că este greu să-i determin pe jucători să ridice capul din pamânt, sunt foarte trişti în vestiar. Cred că va trebui să refacem jucătorii din punct de vedere fizic şi apoi să-i montăm mental. Ne aşteaptă două jocuri extrem de importante pentru soarta calificarii. Noi sperăm să avem aceeaşi abordare la meciul cu Elveţia.

Nu pot să comentez primul gol primit şi nici nu vreau. Înţeleg că Ciprian reclamă fault clar şi din acest punct de vedere îl cred pe el! Vreau să le mulţumesc şi suporterilor, au fost fantastici, au ajutat enorm echipa”, a declarat Iordănescu la finalul meciului, pentru Dolce Sport.

Cristian Săpunaru: Lumea se aştepta să ne facem de râs cu Franţa, n-a fost deloc aşa

Cristian Săpunaru, fundaşul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat, vineri, după, înfrângerea cu Franţa, scor 1-2, în meciul de deschidere de la Euro 2016, că „tricolorii” nu s-au făcut de râs, aşa cum se aşteptau mulţi.

„Nu cred că meritam să pierdem în această seară, nu meritam să luăm acel gol. Lumea se aştepta să ne facem de râs, n-a fost aşa. A fost un meci plăcut publicului, regretăm că n-am scos măcar un punct din primul meci. Am jucat contra unor jucători valoroşi, Franţa este favorită la câştigărea trofeului. Ne zgâriem pe ochi că am luat gol în minutul 89. O să ne luptăm pentru fiecare punct şi sper să ne calificăm”, a declarat Cristian Săpunaru la ProTV, imediat după meci.
Ciprian Tătăruşanu: O greşeală a arbitrului şi un şut de excepţie au decis meciul

Naţionala României a fost învinsă, scor 1-2, de Franţa, în meciul de deschidere al Campionatului European, însă portarul Ciprian Tătăruşanu consideră că reprezentativa lui Anghel Iordănescu nu merita să piardă jocul cu formaţia lui Didier Deschamps.

„Am demonstrat că suntem la nivelul lor. Am avut ocazii mai mari. Printr-o greşeală a arbitrului şi un şut de excepţie, au obţinut victoria. Ne dă încredere acest rezultat atâta timp cât am fost egalii Franţei. Cred că meritam să mai marcăm la ce ocazii am avut. A fost puţină tensiune, a fost meciul de deschidere şi toţi ochii erau pe acest meci. A fost un şut imparabil al lui Payet. Din păcate pentru noi s-a întâmplat în ultimele minute”, a spus Tătăruşanu pentru Dolce Sport.

Nicolae Stanciu: Cred că românii ar trebui să fie mândri de noi, chiar dacă ne-a scăpat egalul

Nicolae Stanciu, mijlocaşul echipei naţionale de fotbal, a declarat, vineri, după înfrângerea cu Franţa, scor 1-2, în meciul de deschidere de la Euro 2016, că românii ar trebui să fie mândri de reprezentativa României. Stanciu a obţinut un penalty în minutul 64, după un fault al lui Patrice Evra.

„A fost un meci destul de greu, a fost şi meciul de deschidere, am jucat la Franţa acasă şi a trebuit să facem un efort mare. Am avut ocazii foarte, foarte mari şi cu puţin noroc puteam să obţinem un egal. Acum, cred că toată lumea este dezamăgită că am luat gol în minutul 90, dar după ce vom analiza meciul ne vom gândi la partida cu Elveţia. Franţa nu era imposibil de bătut, am jucat foarte bine, am blocat spaţiile. Dacă am fi înscris în primele minute, poate că altfel era deznodământul. Cred că românii ar trebui să fie mândri de noi, chiar dacă ne-a scăpat egalul în ultimele minute”, a declarat Stanciu la finalul meciului.

Bogdan Stancu, singurul marcator al României în partida cu Franţa, a declarat după meci: „Ştiam că întâlnim o echipă foarte bună, jucători de clasă. Ştiam că o să-şi creeze ocazii, dar şi noi ne-am creat şi e păcat că n-am obţinut un egal. Eu cred că nu s-a văzut diferenţa de valoare pe teren. Mai sunt două jocuri de disputat, încă nu s-a pierdut calificarea. 80.000 de suporteri în tribune, ce poate să te motiveze mai mult? Trebuie să ridicăm capul sus şi dacă vom intra cu aceeaşi atitudine şi determinare ca azi, cred că vom face rezultate bune”.

mediafax.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “EURO 2016: Franţa – România 2-1. Anghel Iordănescu: Este dureros şi trist să primim gol în minutul 89. A fost o execuţie fabuloasă. Meciul, trăit la intensitate maximă de suporterii rămaşi acasă

  1. România a lăsat o impresie deosebită. După multă vreme am văzut orientare, marcaj şi iniţativă pe teren. Bravo România. Nu trebuie ne plângem de arbitraj căci greşeli fură de ambele părţi, dar ? trebuie ridicăm fruncea SUS şi să-i batem pe albanejii elveţienilor. Deci succes

Lasă un răspuns