Este oficial: Sorin Grindeanu, numit şef la „Antene”

Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților l-a votat pe fostul premier Sorin Grindeanu pentru a prelua șefia ANCOM. Pe 24 octombrie, Comisia economică, industrii şi servicii din Senat şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor au adoptat un raport favorabil privind nominalizarea lui Grindeanu la conducerea ANCOM, potrivit stiripesurse.ro.

În cadrul audierilor, Sorin Grindeanu a precizat că a absolvit studii superioare în domeniul informaticii, având un masterat în domeniul bazelor de date. Ulterior, a fost cadru didactic la Universitatea din Timişoara timp de trei ani.

De asemenea, a lucrat în administraţia locală, dar şi în mediul privat, deţinând funcţii de conducere la două companii care aveau legătură cu domeniul comunicaţiilor. Grindeanu a deţinut, de asemenea, funcţia de viceprimar al Timişoarei, a fost mai apoi deputat, ministru al Comunicaţiilor, preşedinte de consiliu judeţean, iar ulterior prim-ministru.

Fostul şef al ANCOM, Adrian Diţă, şi-a prezentat demisia pe 20 octombrie. El fusese numit în funcţie de Parlament pe 11 mai. Diţă a fost acuzat de membrii celor două comisii parlamentare la audierile din 27 septembrie şi 17 octombrie de reorganizare „abuzivă” a instituţiei, precizează stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Este oficial: Sorin Grindeanu, numit şef la „Antene”

Lasă un răspuns