Este oficial! Producţia fabricii Nestle de la Timişoara se mută în Ungaria

nestle 1

Brandurile produse la Timişoara nu vor dispărea de pe piaţă, producţia urmând să fie mutată integral în Ungaria, iar locaţia exactă va fi făcută publică în urmatoarele zile.

Nestle România arată că a luat decizia de a închide fabrica din Timișoara „după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor”. 388 de angajați vor rămâne fără un loc de muncă, transmite Medifax. Decizia vine în ciuda faptului că fabrica a avut anul trecut un profit de aproape 100 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Nestle România, au fost început demersurile pentru închiderea unității de producție din Timișoara până la finalul lunii mai a acestui an.

Astfel, conducerea companiei a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a demarat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluții pentru cele 388 de persoane care urmează să fie disponibilizate.

„Închiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri”, susține, în comunicatul citat, Leszek Wacirz, country manager Nestlé România.

Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea.

Potrivit reprezentanților companiei, “pentru a se adapta la contextul în schimbare, Nestlé a căutat o soluție sustenabilă care să ofere flexibilitatea necesară în producție pentru toate mărcile sale. Fabricarea produselor Nestlé va continua în alte locații în încercarea de a simplifica procesele și de a funcționa mai eficient, astfel încât consumatorii să nu fie afectați”.

Nestle România a informat că cele 30 de persoane angajate la centrul de servicii financiare al Nestle – Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timișoara nu sunt afectate de această decizie și își vor continua activitatea într-o nouă locație aflată în centrul orașului.

”Am inițiat un amplu proces de consultare cu angajații și cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune soluții prin care putem să ne susținem oamenii în această perioadă. Explorăm toate căile posibile, de la asistență în găsirea de noi locuri de muncă sau în dobândirea abilităților necesare în procesul de reangajare și până la organizarea unor târguri de locuri de muncă în incinta fabricii. Angajații care vor fi disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii în funcție de vechimea lor în companie”, arată Jackie Avery, director Resurse Umane Nestlé România.

De asemenea, Nestle România „își reafirmă angajamentul față de piața din România, continuând investiția atât în mărci puternice, cât si în dezvoltarea sustenabilă a activității companiei în ansamblu. Nestlé își va continua activitatea cu ajutorul echipelor din sediul central din București, biroul Regional Cost Competence Centre din Timișoara, și echipei de vânzări active în întreaga țară”.

Portofoliul Nestlé Romania cuprinde cereale pentru micul dejun şi batoane de cereale, băuturi calde, divizia Nestlé Professional, dulciuri, îngheţată, produse culinare, produse pentru bebeluşi şi hrană pentru animale. Printre brandurile din portofoliul companiei se numără Joe, Nescafé, Maggi şi Purina.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Este oficial! Producţia fabricii Nestle de la Timişoara se mută în Ungaria

  1. Pleaca pentru cat se fura in stilul pur romanesc respectiv pentru cei 30 de ani de cand Timisoara nu are inca o centura decenta si acces direct la autostrada. Nimeni din domeniul economic nu este fraier sa stea intr-o tara fara nici o infrastructura decenta!

  2. Cred ca una dintre cauzele decisive este politica financiara a guvernului in domeniul economiei inclusiv o deficienta de stabilitate legislativa.
    Alte pareri?

  3. Macar sa plece si cu marcile lor de dulcuiuri in Ungaria, sa nu mai aduca nici o porcarie de dulcegarie in Romania!! Dupa nume ,managerul fabricii e everu ungur, deci e clar de ce a plecat in Ungaria productia!

  4. Asta este inceputul oameni buni….politica PSD ista va goli tara de investitori si de locuri de munca…Oameni buni consumati cat aveti nevoie dar nu face ti risipa, nu cheltuiti mai multi bani decat este necesar si restul punetii deoparte vin vremuri grele. Daca vom cumpara mai putin vor scadea si preturile, nu mai luati credite din banci pentru consum( frigidere, aparate de calcat, tv, vacante) au dobanzi foarte mari si imbogati ti bancile… Nu mai umpleti cosurile la supermarketuri cu produse de care nu aveti nevoie dar pe care le platiti cu ani multi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *