Escrocii nu duc lipsă de imaginaţie. În Banat a apărut încă o metodă de înşelăciune

Politistii din Caras-Severin se confrunta cu o noua metoda de inselaciune.

Dupa metoda „accidentul”, sarlatanii apeleaza la un nou scenariu pentru a-i pacali pe romani. De data aceasta vorbesc de premii inexistente, iar acum se folosesc de numele unor companii cunoscute, dar si de numele unor procurori, politisti, avocati sau notari publici.

Persoane necunoscute telefoneaza cetatenilor pentru a le comunica faptul ca sunt castigatorii unui premiu in bani, de 12.000 euro, in cadrul unei tombole organizate de Romtelecom, care aniverseaza 150 de ani de la infiintare.

CITEŞTE ŞI:
CAZUL violului de la Vaslui: Cei şapte tineri care au violat o fată de 18 ani rămân în arest preventiv

In continuare, apelantul solicita victimelor achitarea in avans a impozitului pentru substantialul premiu castigat, sau a unor comisioane, cerandu-le sa transmita prin mandate online suma de 4000 de euro sau 12.000 de lei, scrie resita.ro.

Ce este foarte important de precizat: pentru a fi foarte convingator, apelantul mentioneaza diverse nume publice cunoscute in comunitate, astfel incat sa fie cat mai credibil. Politistii avertizeaza cetatenii sa nu dea importanta unor astfel de apeluri si sa anunte urgent la 112 daca sunt victimele unor astfel de cazuri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.