Erasmus International Week, la Universitatea de Vest din Timişoara

Erasmus International Week, la Universitatea de Vest din Timişoara

Erasmus International Week, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Biroul Erasmus din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale a UVT a dat startul celei de-a zecea ediţii a evenimentului tradiţional Erasmus International Week @ West University of Timişoara. Declarat model de bune practici la nivel naţional în 2019, desfăşurat online în 2020 cu peste o sută de participanţi, evenimentul a continuat să fie organizat și în 2021.

CITEȘTE ȘI: Bill Gates, testat pozitiv pentru COVID-19

Anul acesta, odată cu revenirea posibilității de mobilitate fizică, s-a bucurat de un mare succes în rândul aplicanţilor din străinătate care au optat pentru UVT ca destinaţie pentru o formare de scurtă durată în domeniul internaţionalizării învăţământului superior, au transmis reprezentanții UVT.

Peste 90 de participanţi, cadre didactice şi personal administrativ, provenind de la universităţile partenere Erasmus ale UVT din peste 20 de ţări, de pe 4 continente, s-au întâlnit, în această săptămână, la Timişoara pentru a discuta despre viitorul internaţionalizării învăţământului superior la nivel global, în contextul crizelor sanitare şi geopolitice din ultimii ani.

Ţările reprezentate la eveniment sunt: Albania, Armenia, Azerbaigian, Bosnia şi Herţegovina, Brazilia, Bulgaria, Egipt, Franţa, Georgia, Germania, India, Indonezia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii, Tunisia, Turcia, Serbia, Ucraina, Uzbekistan.

Programul acestei săptămâni include activităţi de training susţinute de experţi din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, precum şi din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

De asemenea, participanţii sunt angrenaţi zilnic în activităţi ce presupun schimbul de bune practici în ceea ce priveşte cooperarea internaţională în învăţământul superior (activităţi de tip mutual learning workshop, mobility cafe, job shadowing), dar şi activităţi de predare în opt din cele unsprezece facultăţi ale UVT.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *