Enel, anunţ important pentru clienţi. Ce se întâmplă cu facturile din decembrie la energie electrică

Marii furnizori de energie întârzie în continuare cu emiterea facturilor. Electrica Furnizare realizează mai multe optimizări ale sistemului informatic de facturare, motiv pentru care facturile vor întârzia

Enel, anunţ important pentru clienţi. Ce se întâmplă cu facturile din decembrie la energie electrică

Apar modificări şi la facturile Enel, din cauza haosului de pe piaţa energiei electrice şi a plafonării, a anunţat compania.

Mai exact, Enel anunţă că va trimite facturi la energie electrică doar pentru prima jumătate a lunii, din cauza haosului legislativ, perioada 16-31 decembrie urmând să fie calculată la factura viitoare, scrie antena3.ro.

Schimbările constante ale legislației privind prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici au adus unii furnizori în situația de a emite facturi doar pentru primele două săptămâni din decembrie.

CITEȘTE ȘI: Avarie majoră la reţeaua UPC, în Timişoara şi în judeţ. Nu se ştie când se remediază

Enel România și-a anunțat clienții că facturile emise în această perioadă se raportează doar la consumul estimat pentru 1-15 decembrie 2022, urmând ca factura pentru luna ianuarie să includă și consumul din intervalul 16-31 decembrie.

Motivul este controversata prevedere din legea energiei prin care românii cu mai multe locuri de consum aveau obligația să dea o declarație pe proprie răspundere pentru a preciza la care loc de consum vor beneficia de plafonare – și care a fost abrogată de Guvern cu doar patru zile înainte să intre în vigoare.

Circa 900.000 de români ar fi trebuit să depună această declarație la furnizor. Proiectul privind abrogarea declarației pe proprie răspundere a fost prezentat de Ministerul Energiei încă din 20 decembrie, dar abia pe 28 s-a convocat o ședință de Guvern în care s-a decis eliminarea declarației, iar unii furnizori nu au avut timp să opereze modificarea în sistemul lor informatic.

„Ca urmare a acestor modificări, și noi, la rândul nostru, este necesar să modificăm sistemul informatic.

De aceea, facturile emise zilele acestea includ consumul tău estimat din perioada 1-15 decembrie 2022, urmând ca, după finalizarea actualizării sistemului, următoarea factură să includă diferența de consum pe luna decembrie (16–31 decembrie 2022, când se aplică alte prevederi față de prima jumătate a lunii) și consumul aferent lunii ianuarie 2023.

Plafonarea se va aplica pe fiecare lună în parte, nu se cumulează consumurile, așadar nu trebuie să îți faci griji că vei plăti mai mult decât ți-ai planificat!”, a anunțat Enel România.

Astfel, consumul pe ianuarie 2023 se va plăti la prețul plafonat al energiei intrat în vigoare de la 1 ianuarie, care ia în calcul consumul din luna respectivă.

În schimb, cel din intervalul 16-31 decembrie 2022, chiar dacă va apărea în factura emisă în februarie, va fi calculat conform regulilor aplicate în 2022, adică plafonarea se va raporta la consumul lunar mediu din 2021.

Încă nu avem anunțuri similare și de la alți furnizori de energie, dar nu este exclus ca ele să apară în următoarele zile.

Românii cu mai multe locuințe pot plăti chiar și 5 lei/kWh pentru proprietățile care nu sunt adrese de domiciliu, avertizează Asociația Energia Inteligentă (AEI).

Totul vine după ce a fost eliminată declarația pe propria răspundere, iar jumătate de lună din decembrie nu va beneficia de plafonare, mai arată AEI.

Renunţarea la declarația pentru locul de consum nu elimină aplicabilitatea plafonării prețului la energie electrică pentru un singur loc de consum în intervalul 16 decembrie-31 decembrie 2022.

Astfel, nu se ştie încă modul în care se va calcula acel consum de energie pe jumătate de lună şi se creează un blocaj în procesul de facturare pentru luna respectivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Enel, anunţ important pentru clienţi. Ce se întâmplă cu facturile din decembrie la energie electrică

  1. Facturi pe decembrie?Este de râs. Eu nu am mai primit factura din septembrie.La televiziuni se discuta numai despre facturile de la Hidroelectrica.Despre ENEL-pauza!.Am scris,am dat telefoane ,degeaba.Nici o explicatie plauzibilă. Ne este recomandat să așteptăm. Până când? Aici e problema.Naine,poimaine compania va fi a grecilor si Dumnezeu cu mila!

  2. Nu am primit facturi pe perioada octombrie noiembrie decembrie nu înțeleg, ce treaba are. Octombrie noiembrie cu facturi din decembrie

  3. Pentru 21 noiembrie -21 decembrie 2022 am consumat 160 de kilowati, comunicati electronic la ENEL. Primesc factura , ca si consum estimat pentru 1-15 decembrie (implicit trebuie sa platesc), pe 225 de kilowati! Poate imi explica cineva logica! Si de ce sa creditez eu (cu niste bani dati chiar si in avans) prostia?

  4. Index transmis lună de lună, achitat la zi conform indexului de pe contor. În ianuarie primesc notificare pt plata consum estimativ pt 1-15 decembrie pt colosalul consum estimat de Enel de 643 de kwh, deși pe contor, cu dovada clara cu fotografiile contorului și indexul anterior, consumul real este de 40 kws pt întreaga lună decembrie 2022 și pana pe 13 ianuarie 2023. Sunt la Enel și îmi spun ca se va emite factură cu consum real în februarie, dar bombă, ma trezesc cu înștiințare ca am de plătit suma de 758, 2 pt 643 kwh și ca mi a fost aprobata cererea de eșalonare în 6 rate, deși eu NU AM CERUT SUB NICI O FORMA AȘA CEVA, EXCLUS SA ADMIT SĂ PLĂTESC CE NU AM CONSUMAT, ESTE O ILEGALITATE, EFECTIV FĂRĂ CA EU SA FAC CERERE ORI SA TRIMIT UN EMAIL, ENELUL A RECURS LA ASEMENEA PRACTICĂ!!! STATUL, AUTORITĂȚILE, UNDE SUNT???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *