Emoții și speranțe în prima zi de școală (foto)

Emoții și speranțe în prima zi de școală (foto)

Dis-de-dimineață, curțile unităților de învățamânt din Timișoara s-au umplut de zeci de mii de suflete având un gând comun: speranța unui nou an școlar încununat cu cele mai frumoase reușite.

Emoționați, boboceii care au trecut pentru prima dată pragul scolii au fost luați imediat sub aripa protectoare a doamnelor învățătoare, fiind încurajați cu zâmbete și cuvinte calde.

„Am venit la școală ca să învăț să citesc din cărți” (Denis, clasa pregătitoare).

Pentru elevii familiarizați deja cu procesul didactic, prima zi de școală le-a adus bucuria revederii colegilor, dar și multe întrebări.

„Mă bucur că vom avea vacanțe, dar am auzit ca vom avea multe teste de dat. Nu știu cum va fi…” (Luca, clasa a VI-a).

La festivitățile de deschidere a noului an școlar, au fost prezente, ca de fiecare dată, reprezentanți ai instituțiilor publice.

Alături de ambasadorul Bulgariei, Radko Vlaykov, inspectorul școlar general Aura Danielescu și-a anunțat prezența la școala din Dudeștii Vechi.

Inspectorul școlar general adjunct Cosmin Hogea, viceprimarul Cosmin Tabără și consilierul local Jorge Gonzales Garrido au fost la Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu”.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, la deschiderea anului școlar: Contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului

Inspectorul școlar general adjunct Francisc Halasz a fost prezent la Liceul Teoretic „Bartok Bela” și la ” Dositei Obradovici”, Simona Bejan, al treilea adjunct al inspectoratului școlar, la Liceul Tehnologic Transporturi Auto.

Prefectul Mihai Ritivoiu a mers la școala din Charlottenburg, subprefectul Sorin Ionescu – la Colegiul Național Bănățean, iar primarul Dominic Fritz – la Școala Gimnazială nr. 1 din Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *