Emil Mateescu, fost președinte al Camerei de Comerț timișene, a plecat la cele veșnice

cciatem

Emil Mateescu, președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara în perioada 1991 – 2005, a plecat la cele veșnice. A fost omul care a pus umărul în mod decisiv la înființarea Camerei timișene, în cadrul căreia a activat timp de aproape 30 de ani.

Născut la 28 mai 1943 în județul Satu-Mare, Emil Mateescu a absolvit Facultatea de Textile din cadrul Universităţii Iași. A fost repartizat la Timișoara ca inginer, apoi devenind director comercial la Industria Lânii – ILSA. Imediat după evenimentele din Decembrie 1989, a fost numit ca subprefect al județului Timiș, fincție pe care a ocupat-o în 1990 și în prima parte a lui 1991, perioadă în care a sprijinit înființarea Camerei de Comerț și Industrie Timișoara și a cunoscut îndeaproape activitatea acesteia. În toamna anului 1991, a devenit Secretar General al organizației, iar un an mai târziu, președinte, funcție pe care a deținut-o timp de 14 ani.

”Cei 30 de ani de activitate la Camera de Comerț au însemnat mii de întâlniri oficiale și de afaceri, misiuni economice, conferințe, târguri și expoziții – dar și realizări de excepție, multe dintre acestea premiere locale și chiar naționale. Colegiul de conducere și întreg colectivul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș deplâng dispariţia celui care a fost Emil Mateescu şi este alături de familie în aceste momente, apreciind că Timișoara pierde un om cu o calitate morală ireproșabilă, un profesionist dedicat care, prin tot ceea ce a înfăptuit pentru mediul de afaceri și pentru unitatea sistemului cameral românesc, va rămâne în memoria noastră”, transmite in memoriam Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *