Elisabetinul, un cartier de redescoperit

her her 2

Toamna culturală timișoreană se pregătește… încă din miez de vară. În perioada 12-13 octombrie, doritorii sunt invitați să (re)descopere cartierul istoric Elisabetin din orașul de pe Bega în cadrul evenimentului „HoT: spot Elisabetin!” şi să se bucure deinstalații de artă inspirate din starea curentă de conservare și poveștile patrimoniului construit din zonă, să achiziţioneze cărți poștale de trimis oriunde în lume, să ia parte la tururi ghidate de cartier sau la ateliere creative şi să se distreze implicându-se în multe alte activităţi gândite pentru ei.

CITEȘTE ȘI: Caniculă, furtuni sau ambele? Cum va fi vremea în luna august

Manifestarea face parte din proiectul „Heritage of Timișoara”, o iniţiativă a Asociației „Prin Banat”, a cărei misiune se referă la promovarea patrimoniului cultural timișorean, creșterea gradului de conștientizare asupra importanței protejării și conservării patrimoniului cultural imobil din oraş și încurajarea turismului cultural în carierele istorice ale acestuia. Programul a fost lansat în 2017, prima ediție fiind dedicată cartierului Fabric, iar cea de-a doua, zonei Iosefin.

Anul acesta, proiectul vizează Elisabetinul, înglobând o serie de activități, precum documentarea, inventarierea și realizarea de fișe analitice ale patrimoniului construit și spațiilor verzi din cartier, desfășurarea seriei de mini-evenimente „HoT: Parks” în parcurile cartierului, realizarea unei colecții de artă contemporană inspirată din priveliştea actuală oferită de cartier. „Heritage of Timișoara: Elisabetin” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul de arhitectură. Partenerii proiectului sunt OAR Filiala Timiş, Asociația Peisagiștilor din România – Filiala Teritorială Vest, Casa Artelor – Directia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Asociaţia de la 4, AltfelStudio, Plai, Ambasada, Cărtureşti Timişoara şi Aethernativ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *