Elevii și profesorii dintr-un oraș timișean vor primi tablete, laptopuri şi abonamente la internet, toate din fonduri europene

Elevii și profesorii dintr-un oraș timișean vor primi tablete, laptopuri şi abonamente la internet, toate din fonduri europene

Nu mai puţin de 632 de elevi și 62 de cadre didactice dintr-un oraș al județului Timiș vor primi gratuit câte o tabletă sau un laptop. Este vorba de profesorii și școlarii de la clasa I până la a XII-a din unitățile de învățământ din Buziaș.

Elevii vor intra în posesia unei tablete, în valoare de 1.207 lei plus TVA, în timp ce fiecare profesor va avea câte un laptop, evaluat la 3.045 lei plus TVA. Prețul include o garanție și un abonament la internet, valabile doi ani.

Achizițiile sunt din fonduri europene, după ce Primăria Buzias a aplicat anul trecut pentru un proiect de digitalizare, derulat prin Ministerul Fondurilor Europene. Luna trecută s-a semnat deja contractul, iar până în 5 octombrie trebuie finalizată licitația, așa că este de așteptat ca tabletele și laptopurile să fie distribuite cel târziu până la sfârșitul acestei luni.

”Fără îndoială, este o achiziție binevenită pentru comunitatea noastră, mai ales în aceste condiții de pandemie, cu restricțiile care amenință școlile. Asta a fost și rațiunea pentru care am aplicat la acest proiect, aceea ca elevii și profesorii să dețină tehnologia necesară pentru a desfășura cursuri online”, spune primarul Sorin Munteanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *