Elevii de la Liceul „Nikolaus Lenau”, cu jalba în proțap la Consiliul Local Timișoara

Elevii de la Liceul „Nikolaus Lenau”, cu jalba în proțap la Consiliul Local Timișoara

Reprezentanții Consiliului Elevilor din cadrul Liceului Nikolaus Lenau”, Oana Crișan și Andrei Țoancă, s-au prezentat, astăzi, la ședința Consiliului Local Timișoara, cu câteva solicitări referitoare la calitatea procesului de învățământ.

„Am venit astăzi în fața dumneavoastră pentru a vă solicita sprijinul în rezolvarea unor probleme ce afectează procesul educațional la una dintre unitățile de învățământ de elită ale Timișoarei. Una dintre aceste probleme este legată de condițiile precare în care se desfășoară cursurile, din cauza șantierului perpetuu în care se află liceul. E cunoscut faptul că atât Primăria, cât și Consiliul Local s-au implicat în rezolvarea acestei situații, după cum sunt de notorietate și obstacolele – juridice, economice sau de altă natură – care au făcut ca provizoratul să continue. Întrucât aceste obstacole se pare că vor fi totuși depășite, iar activitatea de reabilitare a fațadei clădirii de pe strada Gheorghe Lazăr va fi reluată, vă solicităm implicarea pentru a se evita ca lucrările să se desfășoare în timpul orelor de curs. Altfel, acestea din urmă vor fi total compromise. O altă problemă pentru a cărei rezolvare vă solicităm sprijinul ține de sănătate. Din cauza presupuselor riscuri generate de schelele înălțate pe lângă pereții unității de învățământ și din cauza legii în vigoare, elevii din clasele IX-XII nu mai pot părăsi incinta școlii în pauze. Problema este că pseudo-curtea interioară (în care nici soarele nu pătrunde) este de dimensiuni insignifiante în raport cu numărul mare de elevi. Prin urmare, vă solicităm sprijinul pentru ca elevii de la Lenau să poată beneficia din nou de aer și soare în pauze, zona în care se află liceul fiind pietonală, astfel că riscurile producerii unor evenimente rutiere sunt excluse, fapt dovedit și până la impunerea acestei interdicții. O altă problemă în a cărei rezolvare vă rugăm să vă implicați este legată de condițiile improprii în care învață elevii din clasele I-IV, la fostul Liceu Mincu, situația fiind generată de starea exterioară precară a clădirii în care se desfășoară cursurile”, au arătat reprezentanții elevilor.

Răspunsul primarului Nicolae Robu a venit pe loc: Sunt convins că, în frunte cu cei doi prezenți aici, se apreciază toate eforturile făcute de administrația locală pentru acest liceu. Din păcate, nu putem să facem ce vreți voi, dragi elevi, pentru că ar fi spre răul vostru și al celor care vin după voi. Într-adevăr, este foarte greu să renovezi atunci când nu ai spații adecvate să muți elevii, iar a face lucrări cu copiii în clădire este un lucru extrem de greu, aproape imposibil. Dar, la exterior, noi nu ne putem permite să le întrerupem, după ce am reușit cu chiu, cu vai să avem o firmă cu care să continuăm lucrările. Vrem să le terminăm în câteva luni și să dăm o altă față liceului. Cu riscul de a vă supăra, noi vom continua lucrările dimineața și până la cât se poate lucra. Și la corpul de clădire de la Mincu am pregătit mai întâi interioarele și vom face și exteriorul, dar nu se pot face lucrurile peste noapte”. În ceea ce privește problema ieșirii în pauze, la aer curat și la lumina soarelui, nu s-a luat nici o decizie, ba mai mult, nu s-a exprimat nici o părere din partea aleșilor locali.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Elevii de la Liceul „Nikolaus Lenau”, cu jalba în proțap la Consiliul Local Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *