Elev incendiat într-o școală, în timpul orelor de curs. Directoarea și-a dat demisia, deși abia ocupase locul

World Vision: propunerea legislativă de direcționare a 3,5% din impozitul pe venit către şcoli discriminează comunităţile vulnerabile

Elev incendiat într-o școală, în timpul orelor de curs. Directoarea și-a dat demisia, deși abia ocupase locul

Situație tulburătoare într-o unitate de învățământ din județul Botoșani. Un elev, în vârstă de 17 ani, din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi și-a dat foc chiar în timpul orelor de curs și a ajuns la spital.

Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de luni, când elevul se afla la ora de educație tehnologică, pe care o desfășoară chiar cu directoarea liceului.

Aceasta a ieșit din clasă pentru câteva minute, pentru a rezolva o problemă, iar când s-a întors în clasă se instalase haosul.

Copilul este cu cerințe educaționale speciale și ar fi spus că, de fapt, colegii lui i-ar fi dat foc în timp ce se jucau cu o brichetă.

Însă, colegii acestuia povestesc opusul. Și anume, faptul că el se juca cu spray-ul de șters tabla, pe care l-ar fi luat să curețe banca și, la un moment dat, când a aprins spray-ul a aprins și bricheta și flama l-a cuprins pe el, deși colegii de clasă au încercat să îl liniștească.

Adolescentul a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Pediatriei din Botoșani și, ulterior, a fost solicitat transferul la Iași, pentru că avea arsuri de gradele II și III, pe o suprafață de aproximativ 20% din corp.

„Este extrem de dureros pentru întreaga comunitate școlară. Transmit elevului și familiei lui, întreaga susținere sperând să se recupereze cât mai repede”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit șefei IȘJ, directorul unității de învățământ, Mihaela Ștefănucă, și-a înaintat deja demisia din funcție, fiind afectată de cele petrecute. Aceasta tocmai ce promovase concursul de ocupare a funcției de director.

CITEȘTE ȘI: Bogdan Drăghici este bărbatul care şi-a dat foc şi a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti

Inspectoratul Școlar Județean a demarat o anchetă, pentru stabilirea cu exactitate a ceea ce s-a petrecut, de fapt, în școală și pentru luarea de măsuri.

De asemenea, cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, care a deschis o anchetă.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, conform stiri.botosani.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *