Edilul unei comune din Timiş speră să aibă un bazin de înot cu apă termală

Modernizare rutieră într-o comună timişeană. Investiţia se ridică la 16 milioane de lei

Cele mai multe sonde din câmpia de vest a Banatului au fost forate în anii ’70, iar în prezent acestea se află în patrimoniul Foradex.

Pentru exploatarea lor, societatea cu sediul în Bucureşti, acum în proprietatea unui investitor privat, solicită sume destul de mari. Totuşi, potrivit lui Cornel Dumitraş, edilul-şef al Periamului, există în lege un detaliu care precizează că aceste foraje pot ajunge în proprietatea primărilor.

cornel-dumitrasÎn urmă cu doi ani, Cornel Dumitraş a luat legătura cu un investitor interesat să construiască un bazin cu apă termală, cu spaţii de cazare şi tratament. Între timp omul de afaceri s-a răzgândit, însă proiectul a rămas în atenţia primarului.

În prezent, acesta a luat legătura cu o firmă de consultanţă din Oradea, pentru ca forajul efectuat în anii ’70 să intre în proprietatea comunei.

În momentul în care demersul se va realiza şi forajul va aparţine localităţii, se va întocmi un proiect pentru obţinerea de fonduri europene în vederea realizării investiţiei.

„Nu am renunţat la idee şi acest proiect este unul dintre cele pe care le doresc materializate. Atât timp cât pe cuprinsul zonei de vest a României există destule sonde cu ape termale, nu văd de ce este nevoie să mergem la vecinii noştri maghiari şi să ne lăsăm banii acolo, când am putea să-i cheltuim la noi”, a precizat Cornel Dumitraş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *