Echipamente medicale de 4,5 milioane de euro pentru Spitalul CFR din Timișoara

Spitalul CFR

Spitalul CFR Timişoara va fi dotat cu un computer tomograf, aparatură medicală şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, ]n valoare de 4,5 milioane de euro.

Spitalul a accesat în premieră fonduri europene, iar  cererea de finanţare pentru proiectul “Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19” a fost aprobată.

Managerul spitalului, dr. Stela Iurciuc, spune că unitatea va fi dotată cu un computer tomograf şi aparatură pentru investigaţii radiologice, inclusiv aparat digital mobil de radiodiagnostic.

De asemenea, Laboratorul de analize medicale va primi analizoare de ultima generaţie şi aparatura necesară compartimentului de biologie moleculară. Totodată, vor fi achiziţionate echipamente medicale performante pentru blocul operator şi pentru diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor din sfera gastroenterologică, oftalmologică şi dermatologică.

Dr. Stela Iurciuc anunţa recent că în unitatea medicală se vor realiza, începând din aprilie, analize de identificare a tulpinilor SARS-CoV-2, prin RT-PCR, în cadrul compartimentului de Biologie Moleculară.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns