Echipa lui Dorel nu reușește să termine grădinița. „Vin uneori doi-trei muncitori, leagă câte un fier și pleacă”…

Copiii dintr-o comună timişeană dau de greu încă din primii ani de învățământ. ”Spațiile în care funcționează grădinița nu sunt așa cum ar trebui. De exemplu, în satul Utvin, clădirea este veche, de dinainte de 1990, și se deteriorează continuu. Acum cedează pardoseala… Sperăm ca în două săptămâni să semnăm, cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), contractul pentru finanțarea lucrărilor de construire a unei noi clădiri”, spune primarul Viorel Mărcuți, primarul din Sânmihaiu Român.

Edilul-șef al comunei nu are însă motive să fie optimist, pentru că, deși a primit finanțare pentru o nouă grădiniță în Sânmihaiu Român, lucrarea nu a fost finalizată din cauza constructorului, susține acesta.

”Proiectul trebuia finalizat încă din toamna trecută, când intenționam să introducem și posibilitatea ca părinții să își lase copiii la program prelungit. Din păcate, nu se lucrează. Cei de la firmă spun că nu au oameni. Vin uneori doi-trei muncitori și leagă câte un fier și pleacă. S-a ajuns la centuri și ar trebui să facă planșeul și acoperișul. Lucrarea este finanțată cu fonduri guvernamentale, prin Ministerul Educației”, spune Viorel Mărcuți.

Nici cei din învățământ nu sunt mulțumiți. ”Avem trei grădinițe în comună, în care învață în total 130 de copii. Unii părinți își duc copiii la grădiniță la Timișoara, pentru că, în prezent, unitățile noastre nu funcționează cu program prelungit”, a precizat Nicoleta Durlă, director adjunct al Școlii Gimnaziale Sânmihaiu Român.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns