E de rău: la Spitalul Județean din Timișoara se pregătește deschiderea Zonei Roșii pentru coronavirus

coronavirus 45

Numărul ridicat de noi cazuri de coronavirus din județul Timiș îi pune în alertă pe medici. Un nou semnal de alarmă vine de la Spitalul Județean, acolo unde se ia în calcul deschiderea zonei roșii pentru bolnavii de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Anisie: Elevii care îşi dau masca jos riscă scăderea notei la purtare

Medicii de acolo au răspuns apelului lansat de colegii de la Spitalul de Boli Infecțioase și deja tratează pacienți cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectați cu #COVID-19.

„Am răspuns apelului colegilor noștri de la Spitalul de Boli Infecțioase și deja tratăm pacienți cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectați cu #COVID-19.
Având în vedere creșterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timișorenii și timișenii nu au de suferit ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea Zonei Roșii din cadrul unității, cu o capacitate de circa 66 de paturi din care 6 de ATI, mergând deci la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă dacă, Doamne ferește, situația o impune.
În aceste vremuri dificile, trebuie să ne ocrotim nu doar pe noi înșine, ci și pe cei din jur. Doamne ajută!”, a notat pe Facebook managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns