Duş rece în fieful fostei campioane >> Astra Giurgiu – Poli Timişoara 3-0 (2-0)

După o săptămână cu nemulţumiri exprimate şi prin dorinţa de neprezentare la unele antrenamente, alb-violeţii lui Ionuţ Popa au încercat să uite de restanţele salariale şi să se concentreze la ce trebuie făcut pentru a învinge fosta campioană din Giurgiu.

Din păcate, noua echipă a Astrei, cu doi foşti polişti printre titulari, Belu şi Balaure, şi cu un al treilea, Chipirliu, lăsat pe banca rezervelor, s-a dovedit a fi o nucă prea tare pentru timişoreni.

Pe arena „Marin Anastovici”, trupa aflată sub comanda lui Edward Iordănescu s-a impus, luni seară, în epilogul rundei cu numărul trei a Ligii I, cu scorul de 3-0, administrând formaţiei de pe Bega al doilea eşec consecutiv în ediţia 2017-2018.

Poljak (min. 21, cu capul, de la 15 metri, din pasa lui Marquinhos), Ioniţă (min. 23, cu latul, fără preluare, de la zece metri, din pasa lui Balaure) şi Balaure (min. 53, pe urmărire, după ce Straton a respins şutul lui Le Tallec) au marcat golurile întâlnirii de la Giurgiu.

Cea mai mare ocazie a lui Poli Timişoara a fost semnată de căpitanul Cânu, care a nimerit transversala cu o lovitură de cap (min. 31).

Titularizat din nou în compartimentul ofensiv, Bud s-a zbătut mult, a făcut risipă de efort, însă nu a reuşit să spargă gheaţa în alb-violet, rămânând cu două ocazii mari. Ciucur, Bîrnoi şi Soljici au fost şi ei aproape de gol.

Astra Giurgiu: Iliev – Belu, Bejan (Piţian ’57), Polczak, Al. Stan (Nicoară ’75) – Mrzljak (Moise ’60), Poljak – Al. Ioniţă, Marquinhos, Balaure – Le Tallec. Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve neutilizate: Lazăr, V. Gheorghe, Dandea, Chipirliu.

Poli Timişoara: Straton – Creţu, Melinte, Cânu, Ţigănaşu – Artean, Soljici – Ciucur (Doman ’68), Vaşvari (Bianconi ’59), Bîrnoi (Mailat ’46) – Bud. Rezerve neutilizate: Curileac, Şeroni, Croitoru, Mihalcea. Antrenor: Ionuţ Popa.

Cartonaşe galbene: Mrzljak ’43 / Bud ’37, Bianconi ’80, Melinte ’90.

Arbitri: Marius Avram (la centru), Andrei Constantinescu, Vlad Bârleanu (asistenţi), Florin Andrei (rezervă).

A existat riscul ca startul meciului să fie amânat, autocarul grupării bănăţene fiind prins în trafic. Echipa lui Ionuţ Popa a ajuns în cele din urmă la timp la Giurgiu, iar programarea iniţială a fost respectată.

1 Comments
birlic 01/08/2017
cred ca cea mai mare realizare a Curtii de Conturi sau Camera cum ii zice este punerea pe chituci a fotbalului Timisan ,nu degeaba se spune ca Banatu-i fruncea . Sa ne spuna D-l Vacaroa care e inrerpretarea D-niei sale in legatura cu Ordonanta emisa de Guvernul Grindeanu si care nu poate sa se aplice in filozofia lor . Sau asteapta actul normativ care-i obliga sa sa spuna .Poate de aceea trag cu dintii sa nu fie votat de Parlament acest act normativ ,ca sa fie fara responsabilitate sa nu zic cum sunt "iresponsabili"