Duplicat pentru cardul de sănătate. Cum poate fi eliberat la Timişoara

victor dumitrascu 1

Începând din 7 februarie, asiguraţii pot solicita eliberarea unui card de sănătate duplicat, în cazul în care nu se mai află în posesia celui original. Astfel, aceştia se pot adresa casei de asigurări unde sunt luaţi în evidenţă, pentru procurarea unui duplicat, contra cost, a cărui perioadă de valabilitate nu o poate depăşi pe cea a cardului iniţial.

Cheltuielile aferente cardului se ridică la suma de 8,33 lei şi se pot achita în contul casei de asigurări de la trezorerie sau direct la casieria instituţiei, de luni până vineri între 8,30-16,30, iar miercurea, până la 18,30.

Eliberarea cardului duplicat se poate face în următoarele condiţii: pierderea, furtul sau deteriorarea cardului european iniţial; modificarea datelor persoanelor de identificare; alte situaţii justificate. Emiterea se face în termene de şapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

După cum a declarat Victor Dumitraşcu, preşedinte-director general al CJAS Timiş, pentru a putea beneficia de card european, asiguratul trebuie să depună următoarele documente: cerere-tip, care se poate procura de la sediul CJAS Timiş, coipia actului de identitate, dovada plăţii contravalorii cardului european duplicat, iar dacă acesta nu a fost furat sau pierdut, se depune şi cardul eliberat iniţial.
În 2019, CJAS Timiş a eliberat 18.193 de carduri europene de asigurat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *