După seceta care a decimat recoltele bănăţenilor, asupra despăgubirilor promise de guvern s-a aşternut… ceaţa

seceta2

Seceta şi temperaturile foarte ridicate din cursul verii au decimat masiv recoltele bănăţenilor, o cuantificare oficială a pagubelor arătând limpede acest lucru. Peste 81.500 de hectare au fost calamitate în urma secetei, la nivelul judeţului Timiş fiind vorba, nota bene, numai despre suprafeţe pe care, din cauza deficitului de apă, producţia a fost redusă cu cel puţin 30 la sută.

Este o estimare care poate fi socotită parţială, deoarece nu toate primăriile comunelor au percutat la îndrumarea prefecturii de a constitui comisii de evaluare a efectelor secetei.

Din datele strânse şi centralizate deja de Direcţia Agricolă, porumbul este cultura afectată mai puternic, fiind vorba despre aproape 35.000 de hectare.

Floarea-soarelui, de asemenea, a suferit din plin de pe urma secetei, producţia fiind diminuată în proporţie de cel puţin 30 la sută pe 21.625 de hectare.

De asemenea, 11.000 de hectare cu soia, 9.000 ha de păşuni şi 2.200 de hectare cultivate cu lucernă au avut producţia diminuată în aceeaşi măsură, la nivelul judeţului.

Continuarea, în ziarul “Renaşterea bănăţeană” de luni, 5 octombrie!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *