Dudu Georgescu a mai scuturat o plasă…

dudu 1

Era o vreme în care fotbalul se juca doar la radio. Fiecare dintre noi își regiza propriul film al fazelor și al golurilor marcate, bineînțeles, pe… acordurile transmisiunilor dirijate de Gheorghe Minoiu.

”Jucam” și noi la mare intensitate, cu tranzistorul la ureche, fazele descrise de Ion Ghițulescu, Teoharie Coca Cosma, Sebastian Domozină, Ion Ghiță, Victor Tudor Popa, Nicolae Soare, Dan Voicilă și, desigur, al nostru Nicolae Secoșan, cu a sa voce inconfundabilă.

Așadar, nu de puține ori, asistam la întreruperi ”cauzate” de marcarea unor goluri, Ion Ghițulescu fiind din acest punct de vedere un privilegiat al undelor radio: ”Legătura în Șoseaua Ștefan cel Mare, pentru că gazdele și-au mărit avantajul. A marcat, desigur, Dudu Georgescu…”.

dudu1

Anii au trecut, ba chiar și deceniile, iar Dudu – acum canadian cu acte în regulă – a scuturat recent și plasa vârstei de 70 de ani (i-a împlinit pe 1 septembrie), intrând astfel într-un select club al seniorilor din sportul-rege.

Pe teren a fost un golgheter pur-sânge, care fructifica aproape orice oportunitate ivită, mărturie stând și cele două Ghete de Aur cucerite în anii 1975 (35 de goluri) și 1977 (47 de goluri), acesta din urmă constituind un record pe care doar Lionel Messi a reușit să-l doboare după câteva decenii.

Dudu Georgescu deține însă recordul de eficacitate în campionatul intern, cu 252 de reușite, dintre care 207 în contul clubului său de suflet, Dinamo.

Putea marca și în culorile lui Cosmos New York sau Al-Hilal, dar regimul de atunci a spus… pas!

Desigur, existau și unele variante răutăcioase vizavi de eficacitatea internă a marelui fotbalist, dar acest lucru se întâmpla într-o perioadă în care invidia și frustrarea erau la cote maxime.

Căci, cu siguranță, la cele peste 20 de goluri marcate în cupele europene și la cele 21 de reușite în tricoul cu tricolor (a bifat 44 de prezențe în echipa națională) nu s-a dat nimeni la o parte…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.