DSP Timiş solicită măsuri pentru limitarea cazurilor de îmbolnăvire în şcoli

În contextul epidemiologic actual determinat de creșterea numărului de infecții respiratorii acute și a circulației virusurilor gripale, Direcția de Sănătate a Județului Timiș a notificat Primăria Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș privind dispunerea în regim de urgență în toate unitățile subordonate acestora a măsurilor ce se impun pentru limitarea cazurilor de îmbolnăvire, astfel:

⦁ realizarea triajului epidemiologic zilnic în colectivități (școli, grădinițe, creșe etc) și asigurarea respectării normelor de igienă personală și colectivă atît a personalului medical, de îngrijire, didactic cît și a elevilor/preșcolarilor. Triajul va fi realizat la începutul activității de către personalul sanitar din cadrul cabinetelor școlare/preșcolare, creșe sau de către cadrele didactice (acolo unde nu este asigurată asistența medicală în unitate).

⦁ raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire înregistrate la nivelul unităților de învățămînt.

⦁ cazurile depistate cu manifestări respiratorii vor fi izolate și nu vor frecvența colectivitatea (atît cadrele didactice, medicale și de îngrijire cît și elevii/preșcolarii)

Alte recomandări pentru unitățile școlare:

Respectarea cu rigurozitate a igienei mâinilor – spălarea frecventă cu apă și săpun. Folosirea corectă a batistei, Aerisirea frecventă a spațiilor destinate desfășurării activităților didactice, Limitarea organizării de evenimente în cadrul unităților școlare, Respectarea etichetei tusei și strănutului prin utilizarea batistelor de unică folosință.

Recomandăm de asemenea intensificarea normelor recomandate populației generale precum:

⦁ Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripă și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;

⦁ Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie
asemănătoare gripei;

⦁ Evitarea și limitarea accesului în zonele cu risc (spații aglomerate, spații
închise),

⦁ Hidratarea și alimentarea organismului; Consum de legume și fructe,

⦁ Cooperarea părinților cu personalul medical din școli și cu medicul de
familie pentru prevenirea îmbolnăvirii copiilor,

⦁ Vaccinarea gripală

0 Comments

No Comment.