DSP cere spitalelor timișene să ia măsuri în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID 19

DSP cere spitalelor timișene să ia măsuri în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID 19

DSP cere spitalelor timișene să ia măsuri în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID 19

Direcția de Sănătate Publică Timiș a trimis, pe data de 14 septembrie 2023, o notă către toate unitățile sanitare din județ prin care cere implementarea mai multor măsuri de prevenire “în contextul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire de Covid 19 ”.

Interesant este că nici DSP Timiș, nici Ministerul Sănătății nu au făcut informări publice despre vreo înmulțire semnificativă a cazurilor de Covid 19, în ultimele 7 zile.

Cu toate acestea, prin document li se cere managerilor de spitale să asigure implementarea și respectarea unui set de măsuri “în vederea preîntâmpinării apariției unor evenimente epidemiologice deosebite”.

Concret, șefii unităților sanitare trebuie să limitieze pregramul de vizită al aparținătorilor bolnavilor internați în “secții cu risc”, triaj epidemiologic zilnic la personalului medico-sanitar și auxiliar cu recomandarea de izolare voluntară la domiciliu, la apariția unor simptome respiratorii, aplicarea metodologiei de supraveghere COVID-19 la “persoanele cu simptomatologie” specifică.

Din același document reiese că personalul medical trebuie să poarte echipament de protecție, respectiv “măști, mănuși, halate”, ceea ce este valabil și în cazul vizitatorilor și al altor persoane care intră în contact cu pacienții.

În plus, se menționează recomandarea vaccinării anitgripale/anticovid-19 a personalului medical și auxiliar nevaccinat, dar și asigurarea de stocuri de antivirale, antiseptice, dezinfectante.

Ultimele două măsuri din nota Direcției de Sănătate Publică sună cel mai imperativ, deși nu se face referire la iminența unei noi epidemii sau pandemii sau la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri de Covid 19.

Este vorba despre “respectarea protocoalelor de management al cazului de gripă și covid 19, al contacților și al focarelor de îmbolnăvire” și despre “stabilirea de către fiecare spital a unui plan de măsuri intern în vederea limitării transmiterii infecției Covid-19 și apariției de focare”.

nota dsp

Vă reamintim că un raport al Ministerului Sănătății, din 15 septembrie 2023, arăta că numărul cazurilor de Covid a ajuns la aproape 2.000 de infecții/zi. Medicii și oficialii vorbesc despre un nou val de îmbolnăviri.

Ultimele două rapoarte al Ministerului Sănătății arată că numărul cazurilor de Covid este în creştere faţă de săptămânile precedente. Numai în perioada 4 – 10 septembrie, la nivel național, s-au înregistrat 7.171 cazuri noi și aproape 700 de pacienţi erau internați în spital. 47 de oameni se aflau sub tratament la secții ATI.

Conform ultimului raport, ministerul a comunicat că s-au înregistrat 14 decese, în perioada 4 10 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Dezvoltarea rezidențială continuă într-o comună de lângă Timișoara. Aleșii au aprobat două noi PUZ-uri

Eris, noua tulpină Covid, are simptome similare cu tulpina Omicron. Începând cu luna august, s-a răspândit rapid în Europa, Asia și America de Nord.

Chiar dacă nu este deosebit de periculoasă, Eris dă simptome precum curgerea nasului, dureri de cap și transpirații nocturne. Îi reinfectează mult mai uşor pe cei care au mai avut infecţia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “DSP cere spitalelor timișene să ia măsuri în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID 19

  1. Mergeți la dracu cu covidul și vaccinarea voastră! Cine credeți că se mai vaccinează? Ia-ți prostit odată, acum bieții oameni au probleme de sănătate, alți s-au dus în cele veșnice! Pe Dumnezeu, nu-l păcăliți! Oricum de pedeapsa divina nu scăpați, orice ați face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *