Drumuri în lungime de 130 de kilometri, asfaltate în ultimii cinci ani

recas

Primarul orașului Recaș, Teodor Pavel a declarat că, în ultimii cinci ani, au fost asfaltați pe teritoriul unității administrative 130 de kilometri de drumuri interioare și de legătură cu localitățile aparținătoare.

Dar lungimea totală a acestora este de peste 200 de kilometri, așa că mai e până când și ultimul metru de carosabil va fi modernizat. Cel mai bine stau sub acest aspect Recașul și satele Izvin și Petrovaselo.

Edilul crede că este bine, totuși, că toate drumurile dintre centrul administrativ și satele componente sunt asfaltate. Administrația orășenească a ratat însă finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea străzilor din Bazoșu Vechi.

Cu toate acestea, în compensație, trei străzi au fost asfaltate în acest an, iar celelalte, conform edilului-șef, pietruite. Și tot ca o compensație, prin același program, se asfaltează drumul promovat la rang de DJ 609F, Bazoșu Nou-Bazoș- Recaș, în lungime de aproape 13,7 kilometri.

Valoarea investiției guvernamentale este, pentru acest obiectiv, de peste 21,2 milioane de lei, contractul de finanțare fiind semnat și urmând să se organizeze licitația.

Situația prezentată arată că orașul Recaș va trebui să aibă pe agenda sa investițională și în anii următori proiecte de modernizări de străzi și să continue demersurile pentru atragerea de fonduri, dacă dorește să încheie acest capitol al infrastructurii locale, important pentru dezvoltarea viitoare a localităților administrate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns