„Drumul Vinului” şi un parc acvatic, noi proiecte pentru dezvoltarea unui oraş din Timiş

Într-un oraş din Timiş, natalitatea a înregistrat o scădere dramatică. În ultimii şase ani, numărul nou-născuţilor din Buziaş a ajuns să fie cu 24 la sută mai mic, lucru care nu este deloc încurajator.

sorin munteanuDe aceea, noua administraţie a oraşului va căuta să creeze facilităţi tinerilor sub 35 de ani, în ideea ca aceştia să se stabilească în Buziaş.

Susţinerea tineretului nu se va face însă în mod haotic, ci în baza unei strategii de dezvoltare a oraşului, care este acum în faza de construcţie. Interesant este că, din 2010, oraşul nu a mai avut o astfel de strategie, fapt care explică lentoarea cu care s-au mişcat lucrurile în ultmii ani.

În baza acestei strategii, se va cristaliza Planul Urbanistic General (PUG) şi vor fi delimitate clar zonele de dezvoltare.

Astfel, se va cunoaşte precis care este partea industrială, care sunt locurile de agrement şi de turism, zonele istorice, astfel încât să existe o dezvoltare unitară.

Pentru aceasta este nevoie şi de atragerea cât mai multor investitori, iar Sorin Munteanu (foto), noul primar al oraşului, este conştient că primăria trebuie să vină cu pachete atractive în acest sens.

Deja există creionate câteva proiecte extrem de îndrăzneţe, cum ar fi „Drumul Vinului”, „Tarzan Park”, precum şi un parc acvatic.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “„Drumul Vinului” şi un parc acvatic, noi proiecte pentru dezvoltarea unui oraş din Timiş

  1. Din pacate ptr.locuitorii orasului Buzias au fost dusi cu zaharelul atunci cand l-au votat pe acest om.Tot ceea ce vedem sunt doar vorbe goale ,propaganda ieftina fara a avea nici o baza reala.S-a vazut clar ce a facut acest administrator cu statiunea balneara.Mai poate crede cineva ca ar face mai multe pentru primarie sau ptr. oras? S-a inconjurat doar de lingai si incompetent. Asadar de numele cui se leaga sperantele buziesenilor?

  2. Toate proiectele sunt superbe dar cel mai dorit, pentru tot judetul si judetele limitrofe, este parcul acvatic. Domne ajută să se realizeze cele trei proiecte! Mult succes domnului primar, speranța renăscută a locuitorilor din Buziaș si nu numai….

  3. Cum naiba sa faci la BUZIAS ,Tarzan Park ? !Juca la Cazinou Tarzan sau alerga cu veveritele-n parc 🙂 ?
    Sau esti diliu sau dus cu pluta.

Lasă un răspuns