Drum ca-n palmă între două localități timișene

Consiliul Județean Timiș a finalizat modernizarea DJ 592 D, care asigură legătura între localitățile Hitiaș și Bacova.

CITEȘTE ȘI: Bănățeanul Cristi Chivu, antrenor la Inter Milano

Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care: realizarea elementelor geometrice ale profilului transversal, reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor existente și proiectate, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a acceselor la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere. Astfel, prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă supralărgită, necesară din cauza lăţimii insuficiente a structurii rutiere care exista.

În paralel cu îmbunătăţirea suprafeţei de rulare, s-a corectat traseul drumului existent, care în prezent corespunde standardelor specifice pentru o viteză de proiectare de 90 km/oră în afara localităţilor şi 50 km/oră în localităţi.

Colectarea în lungul drumului a apelor pluviale se face prin intermediul șanțurilor de pământ existente, care au fost reprofilate, iar asigurarea continuității acestora s-a făcut prin podețele existente și proiectate.

De asemenea, au fost executate lucrări necesare pentru asigurarea accesului la proprietăţi şi la terenurile agricole, dar și lucrări la intersecţiile cu drumurile laterale şi podeţele aferente.

În vederea reglementării circulației și conferirii siguranței în trafic, pe acest tronson al DJ 592D s-au executat lucrările pentru semnalizarea rutieră verticală și orizontală prin intermediul indicatoarelor de circulație și a marcajelor cu vopsea pe partea carosabilă.

Valoarea lucrărilor decontate este de 8.697.359,10 lei (inclusiv TVA), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș. Modernizarea drumului a fost realizată în 6 luni și 24 de zile, înainte de termenul stabilit în contract (care era de 8 luni).

Consiliul Județean Timiș a demarat atragerea de finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional, pentru decontarea banilor care au fost investiți, din bugetul propriu, în modernizarea acestui drum


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Drum ca-n palmă între două localități timișene

  1. Mare articol, MARE … multumiti-s lui Bojic ca a avut suste cu Nanu … acum au dat astia cu vopsea pe mijlocul drumului (terminat de 1 jumate) si au iesit cu foarfeca la SELFIURI …

Lasă un răspuns