Dreptate cu pumnii, într-o şcoală de lângă Timişoara

Violenţa în şcoliile din România a ajuns un fenomen îngrijorător. Fără paznici, cu profesori care nu au nici o legătură cu această meserie, dar şi cu elevi scăpaţi de sub control, numărul cazurilor de agresiune în unităţile de învăţământ e tot mai mare. S-a ajuns atât de departe încât părinţii vin la şcoală şi îşi fac singuri dreptate, cotonogindu-i pe colegii copiilor lor.

Aşa s-a întâmplat la Şcoala gimnazială din Sânmihaiu Român, unde doi elevii din clasa a VIII-a s-a luat la harţă. De la o discuţie mai aprinsă, s-a ajuns la îmbrânceli, apoi la intervenţia unui părinte care l-a snopit în bătaie pe elevul care a îndrăznit să-i împingă odrasla.

„Profesorul de la clasă s-a dus cu catalogul în sala profesorală şi când s-a întors l-a găsit pe unul dintre elevi lovit. Imediat a venit Claudiu Crepcea, directorul şcolii, şi a fost chemată Poliţia. Noi vom constitui o comisie de cercetare disciplinară pentru profesorul care a plecat în timpul orei în cancelarie, pretextând că a dus catalogul”, ne-a spus Aura Danielescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

La rând său, Claudiu Crepcea a afirmat că agresorul a mai avut copii care au învăţat în această unitate de învăţământ şi niciodată nu s-a pretat la astfel de manifestări.

„Elevul agresat este venit recent la Şcoala gimnazială din Sânimihaiu Român, iar conflictul între cei doi a izbucnit rapid”, a menţionat directorul şcolii. „După cearta dintre copii, băiatul agresorului a dispărut din clasă şi s-a întors cu tatăl său, care l-a lovit pe colegul celui mic cu pumnii în cap. Se pare că i-ar fi aplicat trei pumni”, a adăugat directorul.

Tatăl copilului agresat, Ioan Cărăcoancea, ne-a spus: „Colegul său de clasă îl tot înjura. Când a avut loc incidentul, fiul meu l-a împins pe colegul său, iar acesta a fugit, probabil acasă. S-a întors cu tatăl său, care mi-a înşfăcut copilul, aplicându-i câţiva pumni, după care a fugit. Noi am depus plângere la Poliţie, iar copilul meu a primit un certificat medico-lefgal care atestă că victima are nevoie de cinci zile de îngrijiri”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Dreptate cu pumnii, într-o şcoală de lângă Timişoara

  1. Toate acestea se intampla din cauza ca RO nu mai are in fapt administratie! Daca autoritatile, de toate felurile: politicieni, scoala, politie, procurori, instante ar stabili reguli si masuri serioase care sa fie aplicate cu rigoare si perseverenta situatia s-ar imbunatati simtitor! dar cand oamenii vad ca fiecare isi face de cap, cei mai putin educati si cu apucaturi mai primitive isi folosec forta bruta!
    pentru elevi cred ca urgent trebuie reinfiintate SCOLILE DE CORECTIE, cei violenti si inadaptabili la colectivitate sa fie reeducati!

  2. Sa dea cu pumnii in copilul altuia.
    Gunoi , nu om.
    La puscarie cu batausul.
    Asa va creste si copilul lui, in caz contrar, obisnuit sa-si faca dreptate singur.

Lasă un răspuns