Drama prin care trece un timișorean, victimă a unui accident rutier

Era început de septembrie când Cristian Gherebeanu, un timișorean stabilit la Cornești, a decis să plece, împreună cu soția și patru dintre copii, în orașul natal, pentru a-și rezolva unele treburi. Întoarcerea, însă, avea să-i fie aproape fatală.

CITEŞTE ŞI: Scenă tulburătoare: fetiţă de 3 ani găsită de medici mângâindu-şi mama moartă de frig

Aflându-se la volanul mașinii, la ieșirea pe Calea Aradului, o șoferiță neatentă i-a tăiat calea, lovindu-l frontal. În urma impactului, soția, însărcinată în luna a șaptea, s-a ales cu fracturi în zona pieptului.

Din cauza sarcinei, nu a putut face nici o radiografie în zona lovită, însă, în urma controlului imediat efectuat la medicul ginecolog, i s-a spus că fătul s-ar putea să aibă unele probleme cauzate de lovitură. Grav a fost accidentat și băiatul în vârstă de opt ani, care s-a ales cu o mâna ruptă și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a i se monta o tijă pe osul brațului. Fetița, în vârstă de 11 ani, a avut mandibula fracturată, iar bărbatul a suferit leziuni la coloana vertebrală, pentru care a trebuit să urmeze mai multe terapii de recuperare.
Un lung șir de…ghinioane

CITEŞTE ŞI: Bandă de hoţi anihilată de poliţiştii timişoreni

După ce câteva luni de suferință fizică și psihică, Cristian Gherebeanu a început, treptat, să facă demersurile necesare pentru tragerea la răspundere a vinovatului de producerea accidentului, precum și pentru recuperarea pagubelor materiale. Mașina a fost atât de avariată, încât polița de asigurări primită de la șoferiță în ziua accidentului nu i-a permis decât recuperarea unei părți din paguba suferită.

Aceasta, întrucât autoturismul a fost cumpărat la mâna a doua, cu 2.800 de euro, iar asiguratorul nu i-a putut oferi decât 1.500 pentru ea, potrivit bazei de calcul stabilite prin lege. Nu a putut încasa însă nici acești bani, întrucât tot legea spune că, pentru a intra în posesia lor, mașina – care suferise daune totale – trebuie fie dusă la Remat, fie scoasă la licitație, pentru ca asiguratorul să-i poată acoperi apoi diferența de bani. Având în vedere problemele de sănătate personale și ale familiei sale, bărbatul nu a avut încă timp să se ocupe și de acest aspect, mai ales că presupune o procedură nu tocmai ușor de îndeplinit.

Apoi, a întâmpinat probleme la poliția RCA pe care, culmea ironiei, o încheiase tocmai în ziua în care a avut loc accidentul. Pentru că nici măcar nu intrase în vigoare (urmând să fie valabilă abia de a doua zi), timișoreanul a încercat să-și recupereze banii plătiți pentru asigurare, însă firma cu care a încheiat polița i-a spus că nu-i poate restitui decât jumătate din sumă.

Nici de la organele de cercetare penală nu a primit speranțe prea mari. După cinci luni de la producerea accidentului, dosarul nu a ajuns încă la un procuror.

Cercetarea împrejurărilor în care s-a produs incidentul necesită timp. În plus polițiștii trebuind să aștepte și raportul medico-legal pentru încadrarea juridică a faptei. Acesta nu a putut fi obținut repede, întrucât victimele nu s-au recuperat nici acum în totalitate.

În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale, oamenii legii vor putea stabili de ce infracțiune se face vinovată șoferița.

Cât despre aceasta, Cristian Gherebeanu nu știe decât că se numește Alexandra Munteanu și că este din județul Hunedoara. Nu l-a contactat niciodată, nici pentru a-l întreba de sănătate, nici pentru a-i oferi vreun ajutor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns