Două treimi din locurile de cazare de la Moneasa, închise iarna din cauza facturilor prea mari

70% din locurile de cazare de la Moneasa sunt ocupate

Două treimi din locurile de cazare de la Moneasa, închise iarna din cauza facturilor prea mari

Două treimi din locurile de cazare de la pensiuni şi vile din staţiunea montană Moneasa sunt închise de Revelion, iar proprietarii au decis să-şi menţină suspendată activitatea pe tot parcursul iernii din cauza facturilor mari la utilităţi, în special cele legate de încălzirea spaţiilor, relatează Agerpres, citat de g4media.ro.

Primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, a declarat miercuri, că de la începutul sezonului rece a primit mai multe înştiinţări de la patroni din industria turismului că îşi vor suspenda activitatea pe timpul iernii, inclusiv de sărbătorile de iarnă, când cererea de locuri de cazare era cea mai mare în anii anteriori.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Timiş, amendat cu 5.000 de lei pentru că avea în maşină articole pirotehnice interzise

„Din cauza condiţiilor economice, a costurilor mari cu încălzirea spaţiilor de cazare, cu iluminatul şi cu toate celelalte utilităţi, numărul pensiunilor şi vilelor care mai primesc turişti s-a redus considerabil.

Mai avem în jur de 500 de locuri de cazare disponibile din cele 1.500 pe care le are Moneasa. Sunt probleme mari pe care le întâmpină patronii, care preferă să redeschidă abia în sezonul cald, în luna mai”, a declarat primarul comunei Moneasa.

El a spus că doar un hotel mai este deschis în staţiune, o pensiune mai mare, câteva pensiuni mai mici şi câteva vile.

„În alţi ani, înainte de pandemie, de Revelion gradul de ocupare ajungea şi la 90%. Acum, pe lângă că e criza facturilor mari, e şi o cerere mai mică din partea turiştilor pentru perioada de Anul Nou din cauza lipsei perspectivei de a cădea ninsori, în condiţiile în care se anunţă temperaturi ridicate în următoarea perioadă.

Fără zăpadă, într-o staţiune montană nu prea ai ce face iarna… Proprietarii de pensiuni ar trebui să ţină încălzite spaţiile dacă rămân în activitate, fie că au turişti, fie că nu au, astfel că mulţi au preferat să închidă în sezonul rece”, a declarat Ioan Herbei.

Primarul a precizat că majoritatea celor 500 de locuri de cazare disponibile au fost totuşi rezervate pentru Revelion. Anul trecut, de Revelion numărul locurilor rezervate a fost de aproximativ 1.000, din cele 1500 de locuri de cazare care erau disponibile.

În 2019, înainte de pandemie, circa 80% din cele 1.700 de locuri de cazare disponibile la acel moment erau rezervate de Revelion, adică în jur de 1.350.

Moneasa este apreciată pentru ape termale bicarbonatate, calcice, magnezice şi sodice, considerate benefice în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central şi periferic, sistemului locomotor, pentru tratarea reumatismului şi a unor afecţiuni ginecologice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *