Două transporturi de deșeuri textile, oprite la intrarea în țară

O nouă otravă se revarsă peste România: Mii de tone de haine mizerabile din Vest, importate "pe persoană fizică". Pervescu Dan, comisar ANPC Timiș: ”Obligația de a expedia doar marfa curată nu e aproape niciodată respectată”

Două transporturi de deșeuri textile, oprite la intrarea în țară

Două transporturi de deşeuri textile care erau aduse din Germania au fost oprite, astăzi, la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, de către comisari ai Gărzii de Mediu din Arad.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Arad au anunțat că deşeurile se aflau în două TIR-uri conduse de şoferi români care le transportau în Bacău şi Covasna, însă firmele la care urmau să ajungă nu îndeplineau condiţiile legale pentru a procesa astfel de mărfuri.

CITEȘTE ȘI: Cod portocaliu și cod galben de viituri pe râuri din bazine hidrografice din vestul țării

”În cursul dimineții de 22.08.2022 comisari ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad au interzis intrarea în țară a doua automărfare care transportau deșeuri de textile și îmbrăcăminte având cantități de 10,36 t și 14,52 t, provenite din Germania.

Agenții economici din județele Bacău și Covasna cărora erau destinate deșeurile, nu dețin instalații de valorificare la punctele de lucru din documentele însoțitoare traansporturilor așa cum este prevăzut în legislația specifică”, transmite Garda de Mediu Arad.

Foto: Garda de Mediu Arad


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *