Două solicitări, același orgoliu. Şi, uite-aşa, Timişoara bate pasul pe loc…

Referitor la construirea sălii polivalente cu 16.000 de locuri în județul Timiș, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, Paul Stănescu, a făcut câteva declarații echidistante.

Astfel, la Compania Națională de Investiții (CNI), entitate subordonată ministerului condus de Stănescu, se află depuse, la ora actuală, două solicitări pentru construirea sălii polivalente: una venită de la Consiliul Județean Timiș, care a propus un teren în comuna Giroc, și una de la Primăria Timișoara, care a propus două amplasamente în municipiu.

„Din cercetările făcute, practic, discutăm despre regimul juridic. La Giroc este un teren liber de sarcini, în timp ce în Timișoara, nu”, a declarat ministrul.

„Cred că autoritățile locale ar trebui să se pună de acord. Noi, cei de la minister, suntem dispuși să finanțăm un astfel de obiectiv de asemenea importanță. Nu există un termen-limită pentru stabilirea amplasamentului, dar bunul-simț te obligă la așa ceva”, a mai explicat Paul Stănescu.

Reamintim că, în noiembrie 2016, Compania Națională de Investiții a transmis municipalității timișorene că va investi într-o sală polivalentă cu 16.000 de locuri. În primăvară, CJT a venit cu propunerea ca investiția să se facă la Giroc, unde exista un teren liber. De atunci, controversele continuă și nu s-a ajuns la un numitor comun între administrația municipală și cea județeană.

Între timp, la Craiova, aceeași Companie Națională de Investiții tocmai a inaugurat un frumos stadion, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri, a cărui edificare a început în septembrie 2015, cu finanțare integrală – 52 de milioane de euro – de la bugetul de stat…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Două solicitări, același orgoliu. Şi, uite-aşa, Timişoara bate pasul pe loc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *