Două proiecte guvernamentale pentru o comună din Timiş

Deşi edilii din comuna timişeană Bethausen au depus mai multe proiecte în vederea obţinerii de finanţări guvernamentale, în lista publicată recent de către Ministerul Dezvoltării se regăsesc doar două investiţii aprobate.

Prima dintre ele se referă la modernizarea unui drum secundar în lungime de trei kilometri în localitatea Leucuşeşti şi construirea unui pod peste râul Gladna, iar a doua la edificarea unei grădiniţe noi, cu cinci săli de clasă, în reşedinţa unităţii teritoriale Bethausen.

Administraţia publică a atras, din aceste finanţări guvernamentale, aproape două milioane de lei, în cazul primei dintre ele, şi peste 1,7 milioane de lei, în cazul celei dea doua. Alte proiecte în aşteptarea obţinerii de finanţare, aşa cum cum au fost enumerate de primarul Ioan Lihoni, se referă la asfaltarea străzilor din satele Cutina, Bethausen, Cladova şi Leucuşeşti, respectiv la reabilitarea căminelor culturale din Cladova şi Nevrincea.

O investiţie, la fel de necesară, dar care nu şi-a găsit încă o soluţie de finanţare este şi cea de introducere de utilităţi în satele Cliciova şi Nevrincea. Din bani de la bugetul local, în acest an, se fac lucrări de reabilitare la şcoala şi grădiniţa din Cladova.

0 Comments

No Comment.