Două poduri intră deodată în reabilitare, la Timișoara. Cum s-ar putea circula

Timișorenii vor avea parte, în acest an, de două noi șantiere care vor perturba traficul rutier. Podurile Dragalina și Eroilor, care nu mai prezintă siguranță în exploatare, vor fi reabilitate în același timp, a anunțat ieri conducerea primăriei. Ambele vor fi lărgite la patru benzi, vor avea trotuare și piste de biciclete.

Primul pod care va intra în șantier este Dragalina (Ștefan cel Mare, după denumirea mai veche), care va costa 5,33 milioane de lei plus TVA, dar și pentru cel de-al doilea s-a încheiat licitația, fiind adjudecată pentru suma de 3,1 milioane de lei plus TVA.

Reabilitarea celor două poduri se face printr-o finanțare de la guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, pentru Podul Eroilor fiind alocată suma de 5,58 milioane de lei, iar pentru Podul Dragalina, 8,22 miloane de lei.

Noile șantiere vor crea perturbări în traficul timișorean, fapt recunoscut și de primarul orașului, care a promis că reprezentanții firmelor se vor întâlni cu specialiștii municipalității pentru ca deranjul să fie cât mai mic, una dintre variante fiind de deschidere a unei căi de circulație prin curtea fabricii Elba.

Totuși, drumul cu tramvaiul spre Gara de Nord nu se va mai putea face, cel puțin pentru o perioadă, după cum nici aprovizionarea Pieței Iosefin nu va mai fi la fel de simplă, iar traficul va aglomera alte poduri și arterele aflate în preajma șantierelor.

Primăria intenționează să predea amplasamentele imediat după Paști, următoarele etapte fiind organizarea șantierelor și ordinele de începere a lucrărilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Două poduri intră deodată în reabilitare, la Timișoara. Cum s-ar putea circula

Lasă un răspuns