Două lecții-școală pentru contracandidații lui Nicolae Robu

doua lectii

O angajată din Primăria Timișoara îi face necontenit reclamații lui  Nicolae Robu. Atacurile sunt pe toate fronturile: la instanțe, la presă, pe rețelele de socializare, prin primărie, prin fața blocului, prin spatele blocului, peste tot pe  unde se poate pe această planetă. După îndelungi așteptări, apare și reacția edilului: Mirela Toc, căci despre ea e vorba, este trimisă, după multe amânări, în fața Comisiei de disciplină.

CITEȘTE ȘI: Zeci de mii de euro, bijuterii din aur și țigări netimbrate. Captură a polițiștilor din Timiș

Nu comentăm motivul, pentru că nu contează. Oricum, reclamațiile interminabile și cam răsuflate începuseră să plictisească, mai ales când se vedea numele acuzatorului. Mult mai relevantă și plină de învățăminte este derularea anchetării Mirelei Toc de către Comisia de disciplină. Așadar, după analizarea acuzațiilor, comisia în cauză propune retrogradarea în funcție a Mirelei Toc, precum și diminuarea salariului.

Punct ochit, punct lovit! Numai că vine tocmai Nicolae Robu, adică victima principală a atacurilor reclamantei, scoate stiloul perosnal din Cabinetul nr. 1 al Primăriei Timișoara și dispune o sancțiune muuuult mai ușoară pentru cea care îi poartă sâmbetele: doar o mustrare scrisă, însemnată chiar cu stiolul cu scrisul cu greutatea cea mai mare! ”Nu putem fi atât de drastici, doamna merită mai multă toleranță din partea noastră”, este mesajul transmis de Robu, spre uluiala celor din comisie, cărora le vine să spună, printre înghițituri în sec, câteva vorbe ce se termină în coadă de pește: ”Cum, șefu, păi, la ce ce-am mai chinuit?”. Robu zâmbește satisfăcut, spunând, parcă, ca să audă doar cine vrea să audă: ”Nu ați învățat nimic”.

O scenă asemănătoare s-a petrecut cu trei luni în urmă, după ce șefa de atunci a DSP Timiș, Cornelia Malac, s-a făcut de râs într-o conferință de presă și nu a putut  să spună nici măcar două cuvinte. A doua zi, la conferința de presă a PNL Timiș, Robu a fost întrebat cum comentează această situație nu doar stânjenitare, ci chiar scandaloasă. Cum directoarea în discuție era de la PSD, toată lumea s-ar fi așteptat la o dezlănțuire a edilului liberal, în care să împroaște cu noroi în cadrele nepregătite promovate de partidul rival, lucru pe care, dealtfel, îl tot semnalase. Ca și în cazul Mirelei Toc, Nicolae Robu a avut, iarăși, o reacție surprinzătoare.

În mod inexplicabil, i-a luat apărarea directoarei din PSD, cu scuze de genul ”poate avea o problemă personală”, ”poate s-a tăiat ceva la montaj”, ”trebuie să fim mai toleranți”, spre stupefacția celor prezenți la conferință, care se aștepatu la un adevărat măcel al primarului PNL la adresa oamenilor promvați de PSD. Nici vorbă de așa ceva, doar că, stranie coincidență, la câteva zile distanță, Cornelia Malac era zburată din funcție. Evident, Nicolae R obu nu avea nici un amestec, că doar îi luase apărarea. El doar zâmbea satisfăcut, spunând ceva ce trebuie  să audă, iarăși, doar cei ce vor să audă: ”Nu ați învățat nimic”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *