Două echipe din Timişoara s-au calificat la finala naţională a turneului „Neymar Jr’s Five”

Neymar Jrs Five 1

La Timişoara a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, etapa de calificări pentru competiţia de minifotbal „Neymar Jr’s Five”.

Peste 300 de jucători s-au aflat pe teren cu gândul de a ajunge în finala pe ţară, care va avea loc la Bucureşti. Cele două echipe câştigătoare, câte una pentru fiecare zi a competiţiei, sunt FC Prisma şi Galacticii.

În capitală, cele două se vor duela cu învingătoarele din celelate oraşe în care s-au desfăşurat etape de calificări, mai exact cu formaţii din Bucureşti, Craiova, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, dar şi cu echipe din Chişinău.

„Neymar Jr’s Five” este un turneu de minifotbal susţinut de cunoscutul atacant brazilian de la Paris Saint-Germain.

Neymar Jrs Five 2Pe şase continente şi în peste 60 de ţări, echipe de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o formaţie înscrie un gol, adversara pierde un jucător. Astfel, partida devine una rapidă, tehnică, strategică şi unică în lumea fotbalului.

Peste 100.000 de jucători din 53 de ţări s-au înscris la cea de-a doua ediţie a întrecerii, iar 2018 promite să fie şi mai mare.

Echipele intră în joc cu speranţa că vor ajunge în finala naţională şi în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande (Brazilia).

„Mă bucur că de la ediţie la ediţie am reuşit să creştem numărul de jucători şi de echipe înscrise în competiţie. Ştiu că a devenit un turneu mare la nivel mondial, dar încă mai este loc de creştere. În plus, să ne gândim că avem şi mai multe echipe în finala mondială decât cele 32 care se regăsesc la Cupa Mondială”, a declarat Neymar.

Etapele de calificare Neymar Jr’s Five din România continuă la Târgu Mureş (5-6 mai), Cluj-Napoca (12-13 mai), Iaşi (19-20 mai) şi Constanţa (2-3 iunie). În plus, organizatorii vor merge să descopere talentul fotbalistic şi la Chişinău.

Finala naţională va avea loc în luna iunie, la Bucureşti.

Foto: CONSTANTIN DUMA


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns