Două avioane ale US Air Force s-au ciocnit în aer! Sunt morți și răniți. VIDEO șocant!

avion 10

Un accident teribil a șocat America: doi dintre cei mai experimentați piloți ai US Air Force și-au pierdut viața!

„Joia neagră” pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii. Doi piloți au decedat într-un accident în care au fost implicate avioane T-38C, petrecut la o bază US Air Force din nord-vestul Oklahomei.

Într-o declarație de presă, Vance Air Force Base informează că două aeronave având fiecare la bord câte doi oameni s-au ciocnit în aer la ora 09.00. Unul dintre avioane s-a întors susul în jos și a lăsat o dâră de aproximativ 50 de metri de pistă înainte de a se opri în câmp. În el se afla unul dintre cei mai experimentați piloți americani și elevul său.

Lt. Col. John „Matt” Kincade și Lt. Travis B. Wilkie erau într-unul dintre cele două supersonice T-38C care s-au prăbușit într-un zbor de formare. În acest timp de exerciții, notează defence-blog.com, avioanele zboară foarte apropiate unul de altele, într-un mod sincronizat.

„Suntem o familie unită și, când au loc tragedii ca aceasta, fiecare membru al US Army suferă”, a declarat colonelul Corey Simmons.

„Stars and Stripes” informează că John Kincade, în vârstă de 47 de ani, era un rezervist al Forțelor Aeriene, încadrat în Escadrila 5 de antrenament de zbor. Tată a doi copii și un soț iubitor, Kincade servise anterior ca pilot militar activ, fiind un veteran al războiului din Afganistan.

Pe de altă parte, Travis Wilkie avea doar 23 de ani și era pilot în devenire, proaspăt primit în Forțele Aeriene. Originar din San Diego, a absolut Școala de Aviație în 2018, iar înainte de asta a jucat baseball, fiind prinzător în echipa Falcons. Imediat după accident, la nivelul US Air Force s-a declanșat o investigație pentru a stabili motivele care au dus la producerea acestei tragedii.

 

evz


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns