”Dosarul Poli” se apropie de minutul 90. PREJUDICIUL – 32.000.000 de lei!

Poli Timisoara 2

Dosarul în care fostul edil-șef al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar, Adrian Orza, secretarul primăriei, Ioan Cojocari, și alți opt funcționari publici au fost trimiși în judecată de procurorii DNA se află în procedura de cameră preliminară la Tribunalul Timiș.

În această fază, se formulează și se analizează excepțiile ridicate de avocații inculpaților, procedură care, de regulă, durează câteva luni. Abia după aceea va începe judecata pe fond.

Cei 11 inculpați, acuzați de fapte de corupție, au fost trimiși în judecată la începutul lunii aprilie. Procurorii DNA i-au găsit vinovați de alocarea ilegală de fonduri pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Știința Timișoara în anul 2008 (pe vremea când aceasta era patronată de Marian Iancu), întrucât, potrivit anchetatorilor, banii erau folosiți în alte scopuri decât cele sportive. Prejudiciul estimat se ridică la aproape 32 de milioane de lei, sumă cu care Primăria Municipiului Timișoara s-a constituit parte civilă.

Paracetamolul, un pericol imens!

Tot în legătură cu sprijinirea financiară a echipei ”Poli” din acea perioadă, dar într-un dosar disjuns, a mai fost trimis în judecată și fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, împreună cu secretarul instituției, Ioan Petrișor Nădăștean, dar și cu alți opt inculpați, dintre care cinci funcționari publici și trei persoane din fost conducere a echipei de fotbal.

Ce a fost mai întâi, oul sau găina?

Și acest dosar se află pe rolul Tribunalului Timiș, fiind în fază de judecată. Procesul bate însă pasul pe loc, judecătorii așteptând sosirea raportului de expertiză financiară, care este esențial pentru cauză.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns