Dosarul în care este cercetat un procuror celebru la Timişoara bate pasul pe loc

Procurorul care a trimis în judecată 11 persoane din fosta conducere a Primăriei Timișoara acuzându-le de finanțarea ilegală a echipei de fotbal Politehnica, în perioada 2008-2011, a ajuns să aibă el însuși probleme cu justiția.

Totul s-a întâmplat în vara acestui an, când magistratul Ciprian Dorobanţu, pe atunci procuror la DNA Timișoara, a fost surprins în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. I-a fost întocmit dosar penal, dar, având în vedere calitatea sa, acesta a fost trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din București. Procurorii de acolo și-au declinat însă competența, trimițând dosarul înapoi la Timișoara, la parchetul curții.

La solicitarea procurorului Dorobanțu, care între timp s-a transferat din cadrul structurii DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, dosarul său a fost trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unde se află încă în faza de cercetări.

Biroul de presă al acestei isntituții a transmis următoarele: ”În cauza respectivă, sunt efectuate cercetări in personam sub aspectul infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 alin.1 Cod penal”.

Ciprian Dorobanțu și-a început activitatea la parchetul local din Timișoara, având o vechime în magistratură de 17 ani. Timp de șapte ani a activat în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. În 2013, cu doi ani înainte de a-i trimite în judecată pe cei 11 inculpați din dosarul privind finanțarea lui ”Poli”, procurorul a mai avut o tentativă de transfer de la structura teritorială DNA la parchetul curții, solicitare care, la vremea respectivă, nu a fost aprobată.

1 Comments
Ue 21/12/2016
Hai, nu fiti rai acum! Voi chiar credeti ca justitia e pentru toata lumea la fel?