Dominic Fritz, pus în supermarket să aleagă între Dumnezeu sau virus. Ce a răspuns primarul Timişoarei

Promisiunea primarului Fritz: În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire

În cadrul conferinței săptămânale de presă a municipalității timișorene, primarul Dominic Fritz a dorit să-și facă publică opinia cu privire la protestele din ultimele două nopți, acestea ajungând și în fața casei acestuia.

„Cred că e foarte clar că toate aceste măsuri restrictive care au fost luate peste tot în lume, și în România, și în Timișoara, au creat o frustrare socială, o presiune economică foarte mare și au creat o neliniște pentru mulți dintre noi, pentru viitorul economic al familiilor noastre, al afacerilor. Cred că aceste sentimente sunt îndreptățite și cred că e firesc că oamenii își doresc să aibă o cale să-și exprime aceste nemulțumiri.

Există un cadru legitim pentru a exprima aceste opinii și sentimente, dar și un cadru ilegitim care subminează democrația noastră pe care pretinde că o apără. Protestele împotriva restricțiilor au fost deturnate spre xenofobie, naționalism și antisemitism. Sunt atacați președintele Iohannis, secretarul de stat Arafat, actrița Maia Morgenstern, eu. Ieri la Pitești s-a strigat împotriva ungurilor, în alte orașe s-au adunat în fața spitalelor și s-a strigat împotriva medicilor.

Sunt incitări la ură, împotriva străinilor și a cadrelor medicale. Vecinii mei sunt îngrijorați, numele lor au fost făcute publice și nu au altă vină decât să locuiască în același imobil cu mine. Mă mâhnește faptul că și în acest oraș al toleranței există niște antreprenori ai urii, care se folosesc de nemulțumirea reală a oamenilor pentru o altfel de agendă, care nu are legătură cu restricțiile. Este o agendă care amenință tocmai libertatea și democrația pentru care oamenii au murit în Timișoara în 1989.

Este absolut necesar ca întreaga clasă politică să se dezică de aceste incitări la ură. Mă aștept ca poliția să identifice oamenii care incită la ură. Acum câteva zile m-a abordat o femeie într-un supermarket și m-a întrebat dacă cred în Dumnezeu sau în virus, i-am răspuns că cred în amândoi. Mi-a spus nu se poate, domnule primar, trebuie să alegeți, Dumnezeu sau virus. Cred că această întrebare este simbolul capcanei pentru societatea noastră.

Se vrea să facem alegeri false, între Dumnezeu și virus, între libertate și sănătate, între sănătate și economie, între români adevărați și străini. Toate aceste alegeri sunt false și au un singur scop, să ne dezbine și nu trebuie să cădem în această capcană. Nu trebui să ne lăsăm dezbinați. Să spunem nu urii când devine normal să mergi în fața casei unui om politic să îl înjuri. Suntem singurul județ unde a început să descrească cifrele și peste tot cresc, haideți să mergem împreună pe acest drum. Fac apel la toți cei care nu sunt vaccinați să meargă pentru că sunt locuri libere”, a declarat Dominic Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Dominic Fritz, pus în supermarket să aleagă între Dumnezeu sau virus. Ce a răspuns primarul Timişoarei

  1. De data asta sunt de acord cu cele spuse de dnul primar.
    Altădată mi-am arătat dezaprobarea.
    Așa e normal și firesc.
    E prea multa ura , dușmănie între oameni.

  2. Are dreptate Dl Fritz este prea mare dezbinare intre oameni..Cum sa il pui pe D-zeu alaturi de virus in credinta ? Raspunsul primarului a fost corect. Hai sa-l lasam pe noul primar cel putin un an sa vedem ce face si apoi sa il intrebam de una de alta….Bine ca se ridica carantina dar trebuie sa pastram regulile de distantare.

  3. Daca insistau aia u protestul incepea Fritz sa plinga si poate si-at cere scuze fata de cum este administrata pandemia de aia de la bucale 🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *