Dominic Fritz, mesaj tranșant: Să plece avocatul, că banii ni i-a luat

Primăria Timișoara, executată silit! Update: Consilierul lui Fritz contrazice AFM

Dominic Fritz, mesaj tranșant: ”Să plece avocatul, că banii ni i-a luat”

Ceva mai mult de 20.000 de euro a fost suma plătită de Primăria Timișoara casei de avocatură angajată să apere municipalitatea în procesul privind prima organigramă a instituției.

Pentru acest proces a fost preferată SCPA Stănilă și Asociații (condusă chiar de către decanul Baroului Timiș, Sergiu Stănilă), cu care s-a încheiat un contract valabil pentru o perioadă de un an, cu suma de 99.000 lei fără TVA, respectiv 220 lei pe oră.

adresa stanila1

Este foarte interesant că municipalitatea a preferat un contract pe perioadă și nu pe proces, iar efectele nu s-au lăsat așteptate.

La expirarea termenului, Primăria Timișoara nu și-a mai exprimat intenția în legătură cu posibilitatea prelungirii acestuia, fapt pentru care casa de avocatură amintită a trimis o adresă municipalității prin care anunță că obligațiile au încetat și, ca atare, nu se va mai prezenta la proces.

Litigiul a fost pierdut în primă instanță de către primărie, având câștig de cauză sindicatul reprezentat de Tiberiu Negrei.

În aceste condiții, Primăria Timișoara nu va mai fi reprezentată de decanul baroului la recursul de la Curtea de Apel, însă rămâne cu banii dați.

Probabil, va fi angajat un alt avocat, însă acest lucru nu s-a produs încă, municipalitatea fiind reprezentată, momentan, de juriștii instituției.

Mai în glumă, mai în serios, Tiberiu Negrei spune că primăria nici nu ar mai avea nevoie de avocat, întrucât s-a găsit o altă soluție, foarte ingenioasă: ”La ce să-și mai ia avocat, că doar îl au pe Paul Finta. Văd că e foarte implicat”.

Paul Finta este avocatul celuilalt sindicat din primărie, care este de partea lui Dominic Fritz și a făcut cerere de intervenient în proces, pentru a susține că măsurile luate de conducerea Primăriei Timișoara nu au fost abuzive.

Stranie coincidență, avocatul Finta tocmai a fost numit în Consiliul de Administrație al STPT, cu un puternic sprijin din partea USR.

În procesul cu organigrama, sindicatul reprezentat de Finta a făcut cerere de intervenient, dar i s-a pus în vedere de către instanță să prezinte semnăturile membrilor care doresc acest lucru.

Prima dată, au fost aduse 104 semnături, apoi 67, iar la al treilea proes, doar trei.

Există suspiciunea că semnăturile ar fi fost scanate de pe tabelul cu înscrierea în sindicat, pentru că mulți angajați ai primăriei ar fi declarat că ei au semnat doar pentru aderare la sindicat, nu și pentru a merge în proces.

”Păi, vrem și noi să știm câți sunt: 104, 67 sau doar trei?”, se întreabă Tiberiu Negrei.

Le fel de interesantă rămâne și implicarea avocatului Finta și numirea sa la STPT, existând suspiciunea ca strângerea de semnături să fi fost făcută după sloganul ”Dați o semnătură/Pentru sinecură”.

CITEȘTE ȘI: Bărbat dispărut din Timișoara. Cine îl recunoaște este rugat să sune la 112


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Dominic Fritz, mesaj tranșant: Să plece avocatul, că banii ni i-a luat

  1. Multumim pentru buna colaborare.Este a doua experienta facuta de SPECIALISTII USR din primarie. Au facut cu firma de avocatura cu Coltermul acuma a doua.Dar oare REGIMENTUL ala de juristi din primarie ce scop au in afara de a semna statele de plata? Dominic Fritz, mesaj tranșant: ”Să plece avocatul, că banii ni i-a luat” Pai foarte simplu si normal ca doar nu au luat bani lui! Dar tot asa vorbea daca se imputau sumele astea?

  2. Ar trebui să ne lase și Fritzz, singuri
    Sa elibereze postul că are o pălărie prea mare(Timișoara), nu i se potrivește deloc. Trebuia să înceapă prin vreun sat de la țară, și să tot urce până spre 60, de ani ajungea prin Tm, ca și vice, dar…

  3. io sunt curios cand vor lua la puricat auditorii curtii de conturi, contractul in cauza, si mai bine zis pe cine il vor scoate vinovat pt. plata ilegala (din banii cetatenilor!!!) catre dom’ stanila avocat. si mai bine zis de la cine vor recupera respectivii bani. pana una alta dom’ fritz are o casa recent dobandita (zice el pe banii nevesti-si!?) in valoare de 300.000 euro. deci, garantia recuperarii respectivilor bani exista.

  4. Care juristi? Juristii dezvoltatori imobiliari de tip Frantescu, care este client al ATG Studio (Almajan Arh sef al urbei)?…sa faca ce? important e ca sa aibe prioritate la intabulare…si vanzare doar „unii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *