Doi români beţi au devastat o biserică în noaptea de Înviere, în Italia (Video)

Doi români beți au devastat o biserică din Cesena, Italia, în noaptea de Înviere. Actul de vandalism a fost comis după slujba la care a participat comunitatea românească din zonă.

O înregistrare video amator arată dezastrul făcut de români în biserică. Băuți, cei doi au intrat și au dărâmat suporturile pentru lumânări, au distrus câteva bănci, apoi s-au dus în fața altarului, unde au distrus mobilierul care a fost folosit la Slujba de Înviere.

În imagini pot fi văzute steagurile României puse de credincioșii români veniți să celebreze Învierea lui Hristos. Cei doi vandali au intrat și în altar, unde, de asemenea, au provocat distrugeri. În timp ce au făcut prăpădul, s-au și rănit. Când au auzit de incident, unii localnici au crezut că e un atac radical, care a fost însă dezmințit de oficialii italieni.

”Doi români care erau băuți, au intrat în biserica Institutului dei Lugaresi din Cesena, după celebrarea Paștelui Ortodox. Au spart geamurile, câteva bănci și s-au tăiat. Dar extremiștii islamici nu au avut de-a face cu asta”, a explicat Marco Censi, directorul Insitutului dei Lugaresi.

Înregistrarea video, care, potrivit ziarului La Voce del Trentino, a fost făcută de unul dintre polițiștii italieni care a intervenit, îi arată și pe cei doi românii. Vandalii au fost încătușați și erau întinși pe iarbă, supravegheați de polițiști. Cei doi au fost ulterior duși după gratii, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns