Doi poliţişti, reţinuţi după ce au violat o fată de 15 ani, fugită dintr-un centru de plasament

Doi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că au violat o fată în vârstă de 15 ani, care era internată într-un centru de plasament şi pe care au găsit-o pe stradă, după ce fugise din centru. Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că au dus fata într-o fostă unitate de trageri şi au abandonat-o acolo, după abuz, ea fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital, medicii sunând la 112 şi anunţând cazul.

Surse din administraţia locală au declarat că poliţiştii au găsit-o pe fata de 15 ani într-un parc din Călăraşi, după ce aceasta fugise din Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” şi au dus-o într-un fost poligon de trageri, situat la aproximativ un kilometru şi jumătate – doi kilometri, unde ar fi avut loc violul.

După abuz, cei doi poliţişti au plecat şi au lăsat-o pe fată acolo, ea fiind găsită de un cioban. Acesta a luat-o şi a dus-o la spital, iar medicii au fost cei care au sunat la 112 şi au raportat un posibil caz de abuz sexual, au mai spus sursele citate.

Citeşte şi:
Haz de necaz: doi tineri au ieşit la pescuit în mijlocul unei intersecţii din Lugoj

Fata de 15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfântul Ştefan” din comuna Perişoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie. Marţi, ea a fost găsită de către autorităţi în oraşul Călăraşi şi dusă în Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai târziu.

”Miercuri, trebuia sa mă duc eu să o iau de acolo, dar a fugit din nou”, a declarat, vineri dimineaţă, directorul centrului de la Perişoru, Paul Dragu.

Potrivit acestuia, fata spune că a fost găsită de o patrulă de poliţie într-un parc din Călăraşi şi, sub ameninţarea că va fi dusă din nou în centrul de plasament, ar fi fost dusă într-un loc izolat şi violată.

După incident şi după ce a primit îngrijiri medicale, adolescenta a fost readusă în centrul de plasament de la Perişoru, iar vineri dimineaţă se află la audieri, în faţa anchetatorilor.

Şeful centrului de plasament în care este internată fata a precizat că aceasta este cazată în una dintre cele opt vile rezidenţiale ale centrului şi a fugit de mai multe ori, reuşind să sară gardul pe câmp, în condiţiile în care centrul de plasament se întinde pe o suprafaţă de teren foarte mare şi există un singur paznic.

Adolescenta este din comuna Cuza Vodă din judeţul Călăraşi şi a fost adusă la centrul de plasament în februarie 2013, de către mama sa, care a abandonat-o şi a rămasa doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia îşi caută foarte rar fiica în centrul de plasament şi nu mai locuieşte în judeţul Călăraşi. Paul Dragu a spus că, de cele mai multe ori atunci când se întâlnesc, tânăra şi mama ei se ceartă. Tatăl fetei este plecat la muncă în Spania, a adăugat sursa citată.

Cei doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi suspectaţi că au violat-o pe fată au fost reţinuţi, joi, iar vineri vor fi duşi la Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Daniel Ciuciur, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Călăraşi, care instrumentează acest dosar, a declarat că cei doi poliţişti, care sunt angajaţi ai Serviciului de Ordine Publică din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, riscă o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 12 ani.

 

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns