Doi angajați APIA, trimiși în judecată

spaga

Procurorii DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ioan Romînu, consilier superior la centrul local APIA din Recaș și a lui Silviu Dorin Popescu, aflat în stare de libertate, consilier debutant în cadrul aceleiași instituții, pentru fapte de corupție.

Ioan Romînu este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, iar Silviu Dorin Popescu, de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie – iulie, Romînu a pretins de la fiul unui fermier (denunțător în cauză) o sumă echivalentă cu jumătate din subvenția cuvenită pentru campania aferentă anului 2015, respectiv 22.500 de lei.

Ulterior, după mai multe negocieri cu denunțătorul, inculpatul s-a mulțumit cu 10.000 lei, sumă pe care a primit-o în 28 iulie, dată la care a fost prins în flagrant.

Anterior, în cursul lunii mai, în sediul APIA din Recaș, Romînu a pretins și primit de la același denunțător 700 de lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plată pentru subvențiile din campania 2016, astfel încât plata să se facă fără probleme.

Din suma respectivă, consilierul superior a reținut suma de 100 lei, iar diferența de 600 lei i-a dat-o lui Silviu Popescu, la care era în fapt repartizat dosarul fermierului.

Apoi, în 12 iulie, Romînu mai pretins 2.500 de lei, invocând faptul că acești bani au fost solicitați de un coleg de-al său pentru a aproba dosarul privind cererea de plată pentru subvenția din campania pe anul 2015.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns