Doar jumătate dintre elevii timișeni din clasa a VIII-a vor putea participa la simularea programată pentru săptămâna viitoare

simulare 2

Săptămâna viitoare va avea loc simularea probelor la Evaluarea Națională, dar participarea elevilor va fi condiționată de contextul edpidemiologic. Potrivit cadrului legal, simulările, care se susțin doar cu prezența fizică a elevilor, nu pot fi organizate în localitățile care se află în carantină.

În județul Timiș, 4.397 de elevi sunt înscriși în clasa a VIII-a. Dintre aceștia, doar 2.314 vor putea susține simularea la Evaluarea Națională în intervalul stabilit de minister, ceilalți aflându-se în localitățile carantinate, respectiv în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă. În cazul lor, simularea va putea fi reprogramată la o dată ulterioară, până cel târziu în 15 mai, de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, pe 29 martie are loc proba scrisă la limba și literatura română, pe 30 martie, la matematică, iar pe 31 martie, la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 16 aprilie.

Sursa foto: schoolsweek.co.uk


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns