Doar două centre de vaccinare operaţionale, de luni, în Timişoara. Explicația primarului

centru vaccinare

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că în oraş vor fi vor fi operaţionale pentru început, începând de luni, 18 ianuarie, numai două centre de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că numărul de doze alocate este foarte redus.

CITEȘTE ȘI: Revoltă la IPJ Timiș – Subalternii șefului care a demisionat pentru că a amenințat un angajat cer revenirea acestuia pe funcție: E un profesionist

El a scris, într-o postare pe Facebook, că odată cu creşterea numărului vaccinurilor alocate, va creşte şi numărul centrelor de vaccinare: „Este o ştire importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunţat ieri (vineri, n.r.) că trebuie să-şi extindă liniile de producţie a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a creşte puternic capacitatea până în martie. Problema este că aceasta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni şi Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene, pentru luna ianuarie. În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin. Motivul pentru care în Timişoara vom avea operaţionale doar două centre de vaccinare, începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească şi numărul centrelor”, a explicat primarul Timişoarei.

El a dat asigurări că echipa primăriei, dar şi companiile private care au sărit în ajutor, continuă zi şi noapte efortul de amenajare a tuturor centrelor pentru momentul în care vor putea funcţiona la maxima capacitate.

„Eu am mare încredere că la nivel european şi naţional se fac toate demersurile posibile pentru a asigura ‘porţia’ română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ţine de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câştigată înseamnă vieţi salvate şi o economie care poate reporni mai repede”, a mai menţionat. Dominic Fritz.

Pe de altă parte, prefectul Liliana Oneţ şi reprezentantul Primăriei Municipiului Timişoara, Ciprian Trocan, au verificat, sâmbătă, centrul de vaccinare situat la Iulius Mall, care va funcţiona începând de luni, în cadrul etapei a doua a campaniei de vaccinare.

Pentru această etapă de vaccinare se vor deschide, luni, nouă centre de vaccinare în judeţul Timiş: Centrul Iulius Mall (cu două fluxuri), Spitalul Clinic CF Timişoara, Spitalele Orăşeneşti Deta, Făget, Sânnicolau Mare, Lugoj şi centrele din Dumbrăviţa şi Ghiroda.

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *